Teisėjų garbės teismas nagrinės teisėjui A. Kaminskui iškeltą drausmės bylą | Diena.lt

TEISĖJŲ GARBĖS TEISMAS NAGRINĖS TEISĖJUI A. KAMINSKUI IŠKELTĄ DRAUSMĖS BYLĄ

  • 3

Teisėjų garbės teismas penktadienį nagrinės Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjui Arūnui Kaminskui iškeltą drausmės bylą.

Pernai Teisėjų etikos ir drausmės komisija bylą iškėlė konstatavusi, jog nustatytas teisėjo elgesys nėra suderinamas su geru teisėjo vardu – teisėsauga surinko duomenų apie galimą neformalų A. Kaminsko bendravimą su advokatu apie poveikio kitiems teisėjams darymą ir atlygį už tai.

A. Kaminskas buvo vienas iš korupcijos teisinėje sistemoje bylos įtariamųjų. Po kelerių metų tyrimo įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba jam panaikinti, konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nušalintas teisėjas po trejų metų grąžintas į eitas teisėjo pareigas, prezidento Gitano Nausėdos sausį priimtu dekretu atnaujinti jo įgaliojimai ir už nušalinimo laikotarpį sumokėtas daugiau nei 135 tūkst. eurų atlyginimas iki mokesčių. Juos atskaičius teisėjas į rankas gavo beveik perpus mažesnę sumą.

Teisėjas su savo advokatu bei prokuratūra ilgai bylinėjosi dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo pagrindo – prokuratūra buvo konstatavusi, kad ikiteisminis tyrimas šio teisėjo atžvilgiu nutrauktas nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę. Teisėjas teisme pasiekė, kad ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu būtų nurodytas kaip nutrauktas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją su teikimu iškelti drausmės bylą taip pat kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

A. Kaminskas tvirtino jokio poveikio teisėjams nedaręs, tai patvirtino visi apklausti teisėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arvydas Brunius

Koks jis teisejas jis zulikelis mano byla nagrinejo.Teisybe sakau patikrinkit teismo medziaga sodint tokius teisejus!

Taip

Toks vaizdas kad pats juokiasi iš teisingumo. Juk LT teisinis cirkas yra. O jų kai kurie lyg sukčiai su antpirščiais manipuliuoja teisingumu. Man tik gaila nekaltai pakištų ir nuteistų žmonių, dažnai korupcinėse bylose. Tai tokių pabaisų, kur su malonumu griauna žmonių gyvenimus yra visur. Bet teisininė sistema mūsų sovietinė, galimai supuvus, tai ten terpė siautėti tokiems susikūrus..

Is nuotraukos

Matosi kad geras korumpotas sliuzas o ju ten sedi nemazai korumpotu teiseju ir prokuroru o ka noreti visa Lietuvos teisingumo sistema ira supuvusi ir uztai jau 30 metu givename eurosojuzes siknoja geroves valstibeja GEDA kad esu Lietuvos pilietis ir tureti tokia pidarastu iskripeliu narkomanu konservatoriu valdzia!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS