Teisėjų korupcijos skandalas: teisme – byla dėl poveikio teisėjui | Diena.lt

TEISĖJŲ KORUPCIJOS SKANDALAS: TEISME – BYLA DĖL POVEIKIO TEISĖJUI

  • 4

Teismui perduota dar viena byla, atskirta iš didelės apimties teisėjų korupcijos tyrimo.

Kaip trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Lietuvos apeliacinio teismo prašoma baudžiamuoju įsakymu užbaigti procesą ir pripažinti P. K. kaltu dėl prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo narkotikais ir paskirti 39 tūkst. eurų baudą.

BNS žiniomis, teismui perduota Pavelo Karpovo byla.

Šios bylos duomenimis, jis nuo pernai lapkričio iki šių metų sausio ne kartą susitiko su kitu įtariamu asmeniu, siekdamas kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, už savo ir kitų asmenų naudai priimtą 5 tūkst. eurų kyšį, per tarpininkus paveiktų Vilniaus apylinkės teismo teisėją.

Buvo siekiama, kad teisėjas priimtų norimą nuosprendį ir P. Karpovo padarytą nusikalstamą veiką dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis perkvalifikuotų iš sunkesnės į lengvesnę.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad sausį P. Karpovas Vilniuje per kelis kartus kitam įtariamam asmeniui perdavė 5 tūkst. eurų kyšį.

Taip pat jis kaltinamas ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Kaip BNS informavo Lietuvos apeliacinis teismas, sprendęs dėl bylos teismingumo, ji perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismui.

Tai jau trečia panaši byla, atskirta iš teisėjų korupcijos tyrimo. Spalio 28 dieną Šiaulių apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu nubaudė Giedrių Rimkų, jam paskirta 34,7 tūkst. eurų bauda.

Rugpjūtį tas pats teismas 21,6 tūkst. baudą skyrė kontrabandos karaliumi vadinamam Viliui Karaliui, pripažintam kaltu dėl prekybos poveikiu.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Taigi

Dave bauda Rimkui 35.000 ir p x is kokiu pinigu jis sumokes. Nei dirba nei ka . Valstybei neidomu . Is vogtu masinu is usa ar narkotiku isigyti pinigai baudai. Svarbu sumokek.....

Bravo

Teisėjas paėmė kyšį, davėjas nubaustas, byla, dėl kurios duotas kyšis išspręsta teisingai... Tai kodėl davusį reikia bausti?

jei gu zinotu kad negalim paveikt teisejo 5 tukst. eur

kysiu --to kysio teisejuj ir nesiulytu ........is simto -kysius paeme ...simtas pirmam -atsisake imt....iskele byla ir baudom apkrove...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS