Teisėsauga perduoda teismui bylą dėl buvusio NMVRVI vadovo G. Pridotko korupcijos | Diena.lt

TEISĖSAUGA PERDUODA TEISMUI BYLĄ DĖL BUVUSIO NMVRVI VADOVO G. PRIDOTKO KORUPCIJOS

  • 0

Teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą ir perduoda teismui bylą dėl buvusio Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) direktoriaus Gedimino Pridotko vykdytos korupcijos.

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), vyras kaltinamas stambaus masto kyšininkavimu, pinigų plovimu, neteisėto praturtėjimu, dokumentų klastojimu bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu ir organizavimu.

Ikiteisminį tyrimą atlikto STT drauge su Europos prokuratūra.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, tyrimo metu aiškintasi, kokiomis aplinkybėmis buvęs NMVRVI direktorius kartu su savo sutuoktine galėjo įgyti turtą, kurio vertė didesnė kaip 250 tūkst. eurų, ar turtas buvo įgytas iš teisėtai gautų pajamų.

Tirta, ar asmenys galimai galėjo neteisėtai praturtėti, veikdami kartu su privačių įmonių atstovais, kuriant apsimestinių paslaugų teikimo pirkimo ir pardavimo sandorius. Aiškintasi, ar už galimai neteisėtą finansinį atlygį galėjo būti siekiama palankumo NMVRVI organizuojamuose ir vykdomuose viešuosiuose pirkimuose, finansuojamuose Europos Sąjungos lėšomis.

Tyrimo metu buvo atlikta virš 50 kratų įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose.

Rizikos vertinimo institutas yra Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pavaldi ir atskaitinga įstaiga, atliekanti jam pavestas rizikos vertinimo funkcijas bei laboratorinius tyrimus maisto ir pašarų saugos, kokybės bei veterinarijos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS