Teisėsaugos rankose – prabangių automobilių dalių vagių gauja | Diena.lt

TEISĖSAUGOS RANKOSE – PRABANGIŲ AUTOMOBILIŲ DALIŲ VAGIŲ GAUJA

  • 1

Teisėsauga sulaikė prabangių automobilių dalių vagių gaują, sulaikyta 13 asmenų, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Tarptautinės operacijos metu visi sulaikyti asmenys yra lietuviai, du sulaikyti Lietuvoje, vieno ieškoma, o likę sulaikyti užsienyje.

„Šių asmenų nusikalstama veikla padaryta žala viršija 1 mln. eurų. Dalis jų žinomi Lietuvos policijai ir yra siejami su organizuotu nusikalstamumu, anksčiau buvo teisti dėl vagysčių, narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

Tyrimą atliko Vokietijos teisėsaugos pareigūnai.

Šių metų liepos 30 dieną Lietuvoje vyko operacija, jos metu dalyvavo Lietuvos policijos, Vokietijos, Belgijos pareigūnai. Operaciją koordinavo Europolas.

Atliekant veiksmus pagal Europos tyrimo orderį, Panevėžyje atliktos keturios kratos. Sulaikyti du asmenys, įtariama, tarptautinės organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai.

Vienas jų sulaikytas liepos 30 d., kitas – rugpjūčio 5 d.. Abu asmenys yra suimti. Šiuo metu pareigūnai ieško dar vieno jų bendro. Visų asmenų atžvilgiu Vokietijos teisėsauga yra išdavusi Europos arešto orderius.

Vokietijoje dalis organizuotos nusikalstamos grupuotės narių yra nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis.

Tyrimo metu nustatyta, kad organizuota nusikalstama grupė nuo 2017 metų veikė Vokietijoje ir Belgijoje. Šių valstybių teritorijoje vykdytos vagystės iš automobilių.

Vokietijos pareigūnai įtaria, kad organizuotos grupės nariai specializavosi automobilių, navigacijų, įrenginių ir detalių vagysčių srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Budelis

Uzdaryti degradus i cype ir tegul ten sedi, kol gaus bausme. O tai siais laikais vagys, iki teismo nuosprendzio, lieka laisveje ir toliau tesia savo nusikalstama veika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS