Teismas atsisakė lygtinai paleisti su „lapinų“ gauja siejamą I. Irikiną | Diena.lt

TEISMAS ATSISAKĖ LYGTINAI PALEISTI SU „LAPINŲ“ GAUJA SIEJAMĄ I. IRIKINĄ

  • 2

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė tvirtinti lygtinį paleidimą su vadinamąja „lapinų“ gauja siejamam Igoriui Irikinui.

I. Irikinas 2014 metais Vilniaus apygardos teisme už nužudymą buvo nuteistas šešerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Toje pačioje byloje buvo teisiami dar 32 nusikalstamame susivienijime dalyvavę asmenys. Dauguma jų kaltinti neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimu.

Teismas nutartyje pažymėjo, kad I. Irkinas šiuo metu elgiasi taip, kaip privalo elgtis kiekvienas laisvės atėmimo bausmę atliekantis asmuo, tačiau 2018 metų vasarą atliktos kratos metu jo asmeniniuose daiktuose buvo rasta mobiliojo ryšio SIM kortelė.

Anot teismo, tai neigiama charakterizuoja jo elgesį pataisos įstaigoje ir požiūrį į priežiūrą.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai konstatavo, jog teismo parodyto pasitikėjimo jis nepateisino, elgtis tinkamai ilgesnį laikotarpį nesugebėjo.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Vadinamosios „lapinų“ gaujos nariai buvo nuteisti 2014 metų gegužę. Be gaujos egzistavimo ir prekybos narkotikais byloje įrodyti ir dešimt kitų nusikaltimų: nužudymas, trys sveikatos sutrikdymai, du turto prievartavimo atvejai, neteisėtas laisvės atėmimas, svetimo turto sugadinimas, viešosios tvarkos pažeidimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Igoris

Istatimai tikrai debiliski, o zurnalistai kledesiu raso.zmogus nuteistas visai del kito.Nuteise u ora ir ligtinai ne paleidzia!civilizuotoi salij rasitu toki straipsni

regina

paruko pypke sesi metai nuzudo zmogu sesi metai tai kokie deboliski istatymai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS