Teismas atvertė pagimdžiusios trylikametės bylą: išžaginimu kaltinamas brolis neprisipažįsta | Diena.lt

TEISMAS ATVERTĖ PAGIMDŽIUSIOS TRYLIKAMETĖS BYLĄ: IŠŽAGINIMU KALTINAMAS BROLIS NEPRISIPAŽĮSTA

  • 0

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje dėl mažametės savo sesers išžaginimo ir nesunkaus jos sveikatos sutrikdymo kaltinamas mergaitės brolis.

Kaip pranešė teismas, kadangi baudžiamoji byla nagrinėjama dėl nusikalstamų veikų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui, o nukentėjusioji yra nepilnametė, siekiant apsaugoti jos interesus, posėdžiai vyksta už uždarų durų.

Į pirmą teismo posėdį atvyko nukentėjusiosios įstatyminis atstovas, mergaitės teisėtus interesus ginanti advokatė, kaltinamasis, liudytojai.

Trečiadienį teisme prokurorė perskaitė kaltinamąjį aktą. Kaltinamasis pareiškė nepripažįstantis savo kaltės dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų, tačiau parodymus duoti sutiko.

Teismas išklausė kaltinamojo paaiškinimus, taip pat apklausė šešis į posėdį atvykusius liudytojus, du iš jų – mažametės šeimos nariai. Į kitą posėdį kviečiami dar du liudytojai.   

2022 metų pabaigoje prokuratūra dėl galimo mažamečio asmens išžaginimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šių metų pavasarį 13-metei pagimdžius buvo atliktas DNR tyrimas, po kurio įtarimai pareikšti mažametės šeimos nariui – broliui. Kūdikis dėl sveikatos sutrikimų neišgyveno. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS