Teismas avarijoje tris žmones sužalojusio vyro nepasigailėjo | Diena.lt

TEISMAS AVARIJOJE TRIS ŽMONES SUŽALOJUSIO VYRO NEPASIGAILĖJO

  • 0

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė nuteisto alytiškio M. V. kasacinį skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl sukeltos avarijos, kurios metu buvo sunkiai sutrikdyta kito asmens sveikata, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Jūratė Štreimikytė.

2018 m. rugpjūčio 3 d. Alytaus rajone, kelyje Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė, M. V., vairuodamas automobilį „Audi A4“, pažeidė kelių eismo taisykles ir sukėlė avariją, kurios metu nukentėjo trys žmonės.

M. V. išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, taip keldamas grėsmę eismo saugumui ir sudarydamas kliūtį priešinga kryptimi atvažiuojančiam automobilio „Toyota Verso“ vairuotojui. Šis, siekdamas išvengti susidūrimo ir apvažiuoti kliūtį, pasuko į priešpriešinę eismo juostą, o „Audi“ tuo metu taip pat bandė grįžti į savo juostą ir abu automobiliai susidūrė.

Eismo įvykio metu sužaloti trys automobiliu „Toyota“ važiavę žmonės, vienam jų nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas, kitiems atitinkamai nesunkus ir nežymus.

M. V. nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltės nepripažino.

2020 m. gruodžio 10 d. Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmų nuosprendžiu „Audi“ vairuotojas buvo pripažintas kaltu, neteko teisės 1,5 metų vairuoti transporto priemones, jam taip pat priteista atlyginti neturtinę žalą nukentėjusiesiems.

2021 m. balandžio 14 d. nutartimi Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pagal nuteistojo M. V. ir jo gynėjos, nukentėjusiųjų skundus dėl pirmos instancijos teismo nuosprendžio, apeliacinius skundus atmetė.

Nuteistasis M. V. kasaciniu skundu kreipėsi į LAT, prašydamas jį išteisinti arba bylą perduoti iš naujo nagrinėti pirmos instancijos teismui.

LAT teisėjų kolegija, išnagrinėjusi M. V. kasacinį skundą, 2022 m. vasario 10 d. jį atmetė ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS