Teismas imasi daugiau nei 10 tūkst. eurų išviliojusio sukčiaus bylos | Diena.lt

TEISMAS IMASI DAUGIAU NEI 10 TŪKST. EURŲ IŠVILIOJUSIO SUKČIAUS BYLOS

  • 0

Mažeikių policija baigė tirti telefoninio sukčiaus bylą – jis įtariamas išviliojęs daugiau nei 10 tūkst. eurų.

11 kartų anksčiau teistas vyras gyvenamąją vietą buvo deklaravęs Šiauliuose.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 30-metis kaltinamasis  iš Telšiuose ir Mažeikiuose gyvenančių keturių garbaus amžiaus moterų (gimusios 1930 m. – 1944 m.) apgaulės būdu išviliojo dideles sumas pinigų.

Kaip pranešė policija, savindamasis pinigus, vyras su kartus panaudojo smurtą. Bylą tyrusių policijos pareigūnų ir tyrimą kontroliavusios prokurorės įdirbio ir pastangų dėka, ikiteisminis tyrimas buvo baigtas vos per tris mėnesius.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad kaltinamasis nusikalstamas veikas vykdė ne vienas, o galbūt veikdamas išvien su pataisos namuose kalinčiu bendru ar bendrais.

Aiškinantis nusikaltimą, nustatyta, kad pastarieji su nukentėjusiomis bendraudavo telefonu, o kaltinamasis šiauliškis pasibelsdavo į moterų duris, prisistatęs policijos pareigūnu.

Vykdydami nusikalstamas veikas, moterims paskambinę asmenys teigdavo, kad jos už komunalines paslaugas atsiskaitė neva padirbtais 50 eurų banknotais arba iš jų sąskaitų yra vagiami pinigai.

Neįtardamos klastos, pas jas atvykusiam neva pareigūnui, nukentėjusiosios patikėdavo turimus grynuosius bei banko korteles su PIN kodais, leidusiais iš banko sąskaitų išgryninti tūkstantines sumas.

Šiauliškis kaltinamas dešimčia nusikalstamų veikų įvykdymu. Jam teks atsakyti už neteisėtą disponavimą elektroninėmis mokėjimo priemonėmis arba jų duomenimis, neteisėtą elektroninių mokėjimo priemonių ar jų duomenų panaudojimą, sukčiavimą, plėšimą, neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos.

Keturias garbaus amžiaus moteris apgavusiam ir per 10 tūkst. eurų išviliojusiam kaltinamajam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams, vėliau terminas pratęstas dar mėnesiui, todėl vyras teismo posėdžio laukia suimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS