Teismas iš naujo turės nagrinėti advokato R. Andrikio bylą dėl vairavimo išgėrus | Diena.lt

TEISMAS IŠ NAUJO TURĖS NAGRINĖTI ADVOKATO R. ANDRIKIO BYLĄ DĖL VAIRAVIMO IŠGĖRUS

  • 0

Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo už automobilio vairavimą neblaiviam dvejiem metams ir mėnesiui atimta teisė vairuoti ir skirta bauda žinomam advokatui Rimui Andrikiui.

Sprendimas panaikintas dėl procedūrinių pažeidimų. Pagal bylos medžiagą, advokatas galėjo nežinoti apie pernai spalio mėnesio pabaigoje Vilniaus miesto apylinkės teisme vykusį administracinės bylos teismo posėdį.

Iš pradžių bylą ketino nagrinėti Trakų rajono apylinkės teismas, tačiau vėliau medžiaga persiųsta į Vilnių. Advokatui pranešimas apie posėdį nusiųstas adresu, kuriuo jis negyvena jau aštuonerius metus.

Apygardos teismo manymu, tinkamai neinformavus apie bylos nagrinėjimo vietą ir laiką, pažeista teisė į gynybą.

Byla vėl iš naujo bus nagrinėjama apylinkės teisme.

Žinomas teisininkas pernai spalio 10 dieną įkliuvo Elektrėnų policijos pareigūnams. Pastarieji gavo pranešimą, kad link Elektrėnų važiuoja visureigis "Chevrolet", kurio vairuotojas gali būti neblaivus. Sustabdžius vairuotojui nustatytas 1,86 promilės girtumas.

Už šį pažeidimą advokatui grėsė nuo 2 iki 3 tūkst. litų bauda su vairavimo teisių atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Advokatas R.Andrikis viešai pripažino netinkamai pasielgęs.

2002-2008 metais R.Andrikis ėjo Lietuvos advokatų tarybos pirmininko pareigas, yra buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju, nuo 1993 iki 1995 metų - šalies prezidento patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS