Teismas nepakeitė anksčiau skirtų bausmių buvusiai Mažeikių mokyklos direktorei | Diena.lt

TEISMAS NEPAKEITĖ ANKSČIAU SKIRTŲ BAUSMIŲ BUVUSIAI MAŽEIKIŲ MOKYKLOS DIREKTOREI

  • 0

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį nepakeitė buvusiai Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos direktorei Birutei Liutkuvienei ankstesnių teismų skirtų bausmių už piktnaudžiavimą, dokumentų klastojimą ir svetimo turto pasisavinimą.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Aukščiausiasis teismas paliko tiek Šiaulių apygardos teismo, tiek Lietuvos apeliacinio teismo skirtą lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ir draudimą trejus metus dirbti vadovaujančiose pareigose.

Pasak tarnybos, buvusiai mokyklos direktorei taip pat paliktas ir įpareigojimas atlyginti Mažeikių rajono savivaldybei daugiau nei 15 tūkst. eurų turtinę žalą.

Ankstesni teismai B. Liutkuvienę buvo pripažinę kalta ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, tačiau LAT teisėjai bylą dėl šio kaltinimo nutraukė.

STT Šiaulių valdybos pareigūnų vykdyto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad buvusi mokyklos vadovė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdama turtinės naudos sau ir kitiems asmenims, fiktyviai įdarbino savo giminaitę didesniu etatu nei ji iš tiesų dirbo, klastojo dokumentus ir nusikalstamais veiksmais pasisavino daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės svetimą turtą.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS