Teismas nesumažino bausmių už prekybą poveikiu nuteistiems advokatui ir buvusiam pareigūnui | Diena.lt

TEISMAS NESUMAŽINO BAUSMIŲ UŽ PREKYBĄ POVEIKIU NUTEISTIEMS ADVOKATUI IR BUVUSIAM PAREIGŪNUI

  • 1

Apeliacinis teismas nesumažino už prekybą poveikiu nuteistiems advokatui Arturui Jušinskiui ir buvusiam policijos pareigūnui Arnoldui Voinovui apygardos teismo paskirtų bausmių.

Advokatui A. Jušinskiui už tai, kad jis paprašė A. Voinovo imtis neteisėtų veiksmų, siekdamas sužinoti neskelbtinus ikiteisminio tyrimo duomenis ir paveikti ikiteisminio tyrimo pareigūnus, jam pažadėdamas ir duodamas įvairias pinigų sumas (tarp jų ir didesnes nei 12, 5 tūkst. eurų), apygardos teismo nuosprendžiu paskirta 65 tūkst. eurų bauda ir uždrausta 5 metus verstis advokato veikla.

A. Voinovui, sutikusiam priimti kyšius ir juos priėmusiam už pažadą paveikti ikiteisminio tyrimo pareigūnus, taip pat siūliusiam, pažadėjusiam ir davusiam įvairaus dydžio kyšius ikiteisminio tyrimo pareigūnui už pažadą paveikti kitus pareigūnus, paskirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 7,5 tūkst. eurų bauda, taip pat uždrausta 5 metus dirbti vidaus tarnybos sistemoje.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apygardos teismo išvados dėl įvykdytų nusikaltimų ir jų kvalifikavimo padarytos išsamiai įvertinus surinktų įrodymų visumą, bylos duomenys kruopščiai aptarti ir palyginti tarpusavyje, todėl nėra pagrindo tenkinti apeliantų skundų, kuriais prašyta jiems priimti išteisinamuosius nuosprendžius.

„Taip pat konstatuota, kad apygardos teismo nuteistiesiems paskirtos bausmės yra teisingos ir paskirtos, įvertinus visas reikšmingas aplinkybes: padaryti korupciniai nusikaltimai (A. Jušinskis padarė du apysunkius nusikaltimus ir vieną sunkų nusikaltimą, A. Voinovas – keturis apysunkius nusikaltimus ir du sunkius nusikaltimus), kuriais siekta gauti neteisėtą atlygį už viešai neskelbtinų duomenų apie vykstantį ikiteisminį tyrimą atskleidimą ir poveikį šį tyrimą atliekantiems subjektams, nusikaltimai buvo daromi ilgą laiką, iš anksto apgalvojus sudėtingą konspiracijos sistemą, siekiant užmaskuoti daromas nusikalstamas veikas“, – dėstoma Apeliacinio teismo pranešime spaudai.

Ši Apeliacinio teismo nutartis įsiteisėja jos priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius nuo paskelbimo dienos kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

teismas turėtu pripažynt kad ir seimo nariai pažeidė konstitucija prieštaraudami teismo sprendimam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS