Teismas paleido į laisvę įtariamajį narkotikų platintojų byloje | Diena.lt

TEISMAS PALEIDO Į LAISVĘ ĮTARIAMAJĮ NARKOTIKŲ PLATINTOJŲ BYLOJE

  • 0

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę į laisvę paleido Joną Dačką, kuris teisiamas narkotikų platintojų byloje ir už grotų laukdamas nuosprendžio praleido puspenktų metų. Nuosprendis byloje nepaskelbtas iki šiol.

Teismų informacinėje sistemoje LITEKO skelbiama, kad posėdyje buvo nagrinėtas klausimas dėl kardomojo suėmimo termino pratęsimo J.Dačkai. Praėjusį ketvirtadienį teismas paskelbė, kad nutartis pratęsti suėmimą J.Dačkai panaikinta.

Pasak portalo delfi.lt, J.Dačka už grotų yra praleidęs net puspenktų metų – būtent šis laikotarpis ir buvo esminė priežastis, dėl ko Apeliacinis teismas nutarė paleisti kaltinamąjį. Jo ir dar 26 grupuotės narių baudžiamoji byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama nuo 2010-ųjų metų gruodžio. Vasarį pasikeitė teisėjų kolegija, todėl teismas buvo priverstas daugiau kaip 86 tomuose surašytus nusikaltimus aiškintis iš naujo.

Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje byloje vienos didžiausių sostinėje veikusių narkotikų prekeivių gaujos nariai kaltinami, kad dalyvaudami nusikalstamo susivienijimo veikloje, išplatino ne mažiau kaip 63 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, apie 10 kilogramų kanapių ir jų dalių, apie kilogramą kokaino, maždaug 400 gramų heroino ir per 13 tūkst. psichotropinio poveikio tablečių.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai sostinėje aptiko patalpas, kuriose veikė šio nusikalstamo susivienijimo laboratorija - čia gamintas amfetaminas. Per kratas rasta 15 įvairių kalibrų ir kategorijų šaunamųjų ginklų, priklausiusių nusikalstamo susivienijimo nariams, taip pat apie 120 šovinių.

Visiems kaltinamiesiems inkriminuojamas dalyvavimas nusikalstamame susivienijime ir narkotikų platinimas, jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS