Teismas patvirtino aplinkosaugininkų baudas dėl Rusnėje nupjautų medžių | Diena.lt

TEISMAS PATVIRTINO APLINKOSAUGININKŲ BAUDAS DĖL RUSNĖJE NUPJAUTŲ MEDŽIŲ

  • 1

Tauragės apylinkės teismas patvirtino Aplinkos apsaugos departamento baudas dėl Šilutės rajone, Rusnėje, neteisėtai nupjautų 652 saugotinų medžių.

Kaip pirmadienį pranešė aplinkosaugininkai, medžiai nupjauti valstybinėje žemėje ir privačiuose sklypuose, esančiuose Nemuno deltos regioniniame parke.

„Byloje esantys duomenys patvirtino, kad iš 5 168 nupjautų įvairių medžių ir krūmų 652 nupjautų medžių, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu bei nustatytais kriterijais, atitiko 1,3 cm aukštyje saugotiniems medžiams nustatytus parametrus“, – rašoma pranešime.

Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė patraukta administracinėn atsakomybėn už tai, kad neteisėtai organizavo saugotinų medžių nupjovimo darbus, ir šiais veiksmais pažeidė teisės aktus.

Įmonės „Bioauga“ vadovas Algimantas Leščinskas patrauktas administracinėn atsakomybėn už tai, kad organizavo ir išpjovė medžius.

Su šiuo sprendimu nesutikdami, tiek Rusnės seniūnijos seniūnė, tiek įmonės vadovas, departamento nutarimus skundė teismui. Tačiau Tauragės apylinkės teismas konstatavo, kad asmenys patraukti atsakomybėn pagrįstai, jiems paliktos ir paskirtos baudos.

Dėl padarytos žalos aplinkai, kuri gali siekti virš 70 tūkst. eurų, departamentas teiks ieškinį Civilinio proceso tvarka.

Teismo sprendimas per 20 kalendorinių dienų nuo nutarties paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nujo

Geriau įpareigotų pasodinti medžių dvigubai nupjautu.o ne pinigais .......gamtai žala būtų atstatyta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS