Teismas vyrui laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės nepakeitė | Diena.lt

TEISMAS VYRUI LAISVĖS ATĖMIMO IKI GYVOS GALVOS BAUSMĖS NEPAKEITĖ

  • 0

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė nuteistojo R. S. skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2019 m. liepos 29 d. nutarties, kuria netenkintas pataisos namų teikimas pakeisti nuteistajam paskirtą laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę terminuoto laisvės atėmimo bausme.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad apygardos teismas teisingai įvertino bylos aplinkybes ir padarė pagrįstą išvadą, jog dar nėra pagrindo nuteistajam paskirtą laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pakeisti terminuoto laisvės atėmimo bausme.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad nors šiuo metu nuteistasis ir neturi galiojančių nuobaudų už vidaus tvarkos pažeidimus, tačiau praeityje kai kurie iš pažeidimų buvo padaryti nuteistajam panaudojus smurtą konfliktų sprendimui, o nusikalstama veika, už kurios padarymą asmuo buvo nuteistas, taip pat buvo konfliktinės situacijos sprendimo naudojant smurtą padarinys. Teismo vertinimu, net ir praėjus daugiau nei 22 metams po nusikalstamos veikos padarymo, nuteistasis vis dar nemoka tinkamai spręsti konfliktinių situacijų, išlieka pakartotinio nusikalstamo elgesio rizika.

Spręsdamas klausimą dėl griežčiausios bausmės sušvelninimo, Lietuvos apeliacinis teismas įvertino ir teigiamus nuteistojo elgesio pokyčius (ryšių su artimaisiais palaikymą, nuteistojo skatinimą už gerą elgesį bausmės atlikimo metu, žalos atlyginimą), tačiau konstatavo, kad šių aplinkybių nepakanka padaryti išvadą, jog šiuo metu jau yra pagrindas nuteistajam laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pakeisti terminuoto laisvės atėmimo bausme.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra neskundžiama ir įsigalioja jos priėmimo dieną, sakoma teismo pranešime.

Pakartotinai nuteistasis dėl laisvės atėmimo iki gyvos galvos pakeitimo galės kreiptis praėjus vieneriems metams nuo Lietuvos apeliacinio teismo nutarties priėmimo dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS