Teisme – „Ekologistikos“ netikrinusių priešgaisrinės tarnybos vadovų byla | Diena.lt

TEISME – „EKOLOGISTIKOS“ NETIKRINUSIŲ PRIEŠGAISRINĖS TARNYBOS VADOVŲ BYLA

Ketvirtadienį Alytaus apylinkės teisme pradėta nagrinėti tarnybos pareigų neatlikimu kaltinamų Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Algirdo Bautronio ir šios tarnybos vyriausiojo specialisto Sauliaus Mockevičiaus baudžiamoji byla.

Kaip pranešė teismas, prieš pradedant įrodymų tyrimą, byloje gautas A. Bautronio ir S. Mockevičiaus advokatų prašymas grąžinti kaltinamąjį aktą prokuratūrai. Jų teigimu, kaltinamasis aktas surašytas abstrakčiai ir neatitinka Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti Kauno apygardos prokurorė Nomeda Urbonavičienė su tokia kaltinamųjų advokatų nuomone nesutinka.

Bylą nagrinėjanti teisėja Vilma Dapkevičienė prašymą grąžinti kaltinamąjį aktą priėmė. Teismas rašytinį sprendimą dėl šio prašymo skelbs rugpjūčio 14 dieną.

Algirdas Bautronis

Kitas posėdis šioje byloje yra numatytas rugsėjo 9-ąją.

Ši byla atskirta iš tebevykstančio didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl 2019 metų spalį Alytaus įmonėje „Ekologistika“ kilusio gaisro.

Prokuratūros teigimu, dėl Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų neveikimo nesiimta priemonių, galėjusių užkirsti kelią šiam gaisrui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji nepriskyrė šios bendrovės tikrintinų objektų grupei ir neįtraukė jos į metinius planinius priešgaisrinių techninių patikrinimų planus. Taip nebuvo sudarytos sąlygos identifikuoti gaisrą, lokalizuoti jį pirminėje stadijoje ir užkirsti kelią jam plisti.

Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat nustatyta, kad įmonėje nuo 2012-ųjų buvo kilę devyni gaisrai, apie kuriuos Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai žinojo.

Gaisras Pramonės mikrorajone esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo pernai spalio 16-osios naktį, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Gaisro metu dėl oro užterštumo nedirbo ir aplink degusią gamyklą Alytaus mieste esančios įmonės, į Pramonės rajoną nekursavo viešasis transportas, taip pat kai kuriems Alytaus rajono ūkininkams buvo uždrausta tiekti pieną.

Dėl statinių, kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, taip pat dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo įtarimai pateikti gamyklos direktoriui Juozui Cicėnui ir dar dviem darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

O ką tai įrodo?

Tai įrodo, jog šių, žemiausios grandies vadovų darbo net tiek laiko netikrino jų tiesioginiai vadovai, o pastarųjų - jų vadovai. Absoliutus, NUSIKALSTAMAS APLAIDUMAS eina nuo pat viršaus, prasideda ministerijoje! Žuvis juk NUO GALVOS pūva. Ar galėtų šie taip piktnaudžiauti, jei kiekvieną akimirką jaustų kontroliuojantį savo vadovų žvilgsnį, jų dėmesį? :)

Bruto Neto

Ir arkliui aišku, kad padangų kaupėjus reikia imti už gerklės ir kiaušinių. Nustatyti reikalavimus, kiek vienu metu galima turėti padangų. Plius turi būti atvestas vanduo gesinti gaisrui. Galinga priešgaisrinė sistema, kuri purkštų vandenį. Gyvi sargai naktimis, kad nebūtų padegimų. Draudimas, kad atsitikus nelaimei būtų išmokėtos kompensacijos aplinkiniams gyventojams.

Padanga

- Vai tai tai tai tai vai tai tai, dega namas, ar matai? - Gal ir dega gal ir ne... - Dega dega! Kaipgi ne! Paskelbkite, kokias algas jiems Skvernelis ir VRM ministerė Tamašunienė mokėjo už tai, kad ugniagesiai nieko neveiktų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS