Teismo prašoma kaltu pripažinti įmonės vadovą, nelegaliai pardavinėjusį kurą | Diena.lt

TEISMO PRAŠOMA KALTU PRIPAŽINTI ĮMONĖS VADOVĄ, NELEGALIAI PARDAVINĖJUSĮ KURĄ

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu pripažįstant kaltinamąjį įmonės direktorių padarius nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu vertimusi komercine veikla, apgaulingu apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienos įmonės, užsiimančios asfalto klojimu ir prekyba, vadovas, neturėdamas licencijos, kitai uždarajai akcinei bendrovei pardavė daugiau nei 42 tūkstančius litrus dyzelinio kuro.

Pasak kaltinamojo, jo įmonė turėjo daug įvairios technikos ir darbo procese sunaudodavo didelius dyzelinio kuro kiekius.

Perkant kurą atskirai kiekvienam mechanizmui susidarydavo didelės išlaidos. Kuras iš tiekėjo buvo perkamas kaltinamojo įmonės vardu, tačiau, kad būtų mažiau išlaidų, kuras buvo naudojamas ir kitos bendrovės veikloje. Didelį kiekį kuro įgijusi bendrovė jį perparduodavo jai.

Tyrimo duomenimis, nuo 2013 metų rugpjūčio iki 2014 metų birželio 11 kartų buvo parduota kuro už daugiau nei 50 tūkstančių eurų. Iš šios neteisėtos veiklos kurą pardavusi įmonė gavo beveik 42 tūkstančius eurų pajamų.

Atliekant tyrimą surinkta duomenų, kad nuo 2016 metų sausio iki 2018 kovo šioje įmonėje buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita, joje neįforminant buhalterinės apskaitos dokumentais ir neįrašant į buhalterinę apskaitą darbuotojams išmokėto darbo užmokesčio. Be to, siekdamas išvengti gyventojų pajamų mokesčio ir socialinio draudimo įmokų, kaltinamasis įrašė neteisingus duomenis apie įmonės pelną deklaracijose ir pranešimuose Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Valstybinio socialinio fondo valdybai.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai.

Prokuroras prašo teismo užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu ir pripažinti vyrą padarius nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 202 straipsnio 1 dalyje, 222 straipsnio 1 dalyje ir 220 straipsnio 1 dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS