Teismo verdiktas: brutalų nužudymą padėjęs įvykdyti vyras nebus paleistas lygtinai | Diena.lt

TEISMO VERDIKTAS: BRUTALŲ NUŽUDYMĄ PADĖJĘS ĮVYKDYTI VYRAS NEBUS PALEISTAS LYGTINAI

  • 0

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį praneša atsisakęs lygtinai paleisti savo dėdei Albertui Skulskiui nužudyti žmogų padėjusį Virginijų Lukošių.

Pasak teismo, nuteistasis laisvės atėmimo bausmę atlieka už labai sunkaus nusikaltimo, įvykdyto bendrininkų grupėje ir sukėlusio negrįžtamas pasekmes – žmogaus mirtį, padarymą.

„Nuteistasis anksčiau ne kartą teistas, jam taikytos su laisvės atėmimu nesusijusios bausmės, tačiau tai įtakos nuteistojo elgesiui nepadarė, nuteistasis ir toliau darė nusikaltimus, kas rodo jo pavojingumą visuomenei, polinkį nusikalsti“, – rašoma pranešime.

Šiaulių apygardos teismas V. Lukošių 2013 metais nuteisė už tai, kad kartu su broliu Mantu Lukošiumi padėjo savo dėdei A. Skulskiui nužudyti Ramūną Raudį.

2011 metų rudenį V. Lukošius, jo brolis ir dėdė A. Skulskis nuvežė R. Raudį prie Telšių rajone esančio Germanto ežero.

Nukentėjusysis buvo jėga ištrauktas iš automobilio ir mirtinai sumuštas. Aukos kūnas buvo paslėptas nužudymo vietoje, o galva nuvežta ir paslėpta kitoje vietoje.

Vėliau A. Skulskis ikiteisminio tyrimo metu pasikorė policijos areštinės kameroje.

V. Lukošius teisme teigė nepadėjęs dėdei nužudyti žmogaus, tačiau prisipažino netiesiogiai prisidėjęs prie nusikaltimo ir atsiradusių pasekmių.

Kauno apylinkės teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS