Tėvas ir sūnus bus teisiami dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos | Diena.lt

TĖVAS IR SŪNUS BUS TEISIAMI DĖL PELNYMOSI IŠ KITO ASMENS PROSTITUCIJOS

  • 2

Tėvas ir sūnus bus teisiami dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, penktadienį pranešė prokuratūra.

Šioje byloje du Kėdainių rajono gyventojai kaltinami gabenę lietuves prostitucijai į užsienį veikiant bendrininkų grupėje. Kaltinimai byloje pareikšti 33 metų vyrui ir jo 58 metų tėvui.

Panevėžio policijos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, jaunesnysis kaltinamasis vadovavo Vokietijoje legaliai veikiančiam viešnamiui, rūpinosi jo reikalais, tarp jų – naujų darbuotojų paieška.

Praėjusių metų vasarį jis galimai suorganizavo dviejų Panevėžio apskrityje gyvenančių moterų išvykimą dirbti į minėtą viešnamį, kur pelnėsi iš jų prostitucijos. Įtariama, kad sūnui išgabenti nukentėjusiąsias padėjo ir jo tėvas.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Aurelijaus Navicko, į užsienį gabenamos vargingai gyvenančios, socialiai pažeidžiamos jaunos moterys žinojo, kokį darbą viešnamyje joms reiks dirbti ir laisva valia sutiko tai daryti.

„Tačiau moterys, besiversdamos prostitucija, nešė pelną viešnamio vadovams, o pagal Lietuvos Respublikos įstatymus pelnytis iš kito asmens prostitucijos yra draudžiama“, – pranešime cituojamas prokuroras.

Tėvas bus teisiamas ne tik dėl moterų gabenimo prostitucijai, tačiau ir dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. Jo namuose kratos metu policijos pareigūnai rado teleskopinę lazdą, kuria disponuoti leidimo vyras neturėjo.

Už asmens gabenimą prostitucijai su jo sutikimu gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laima

Tokios moterys yra sužalotos psichologiškai. Jokio malonumo neteikia ši seniausia pasaulyje profesija.. Šlykštu. Koks dar potraukis? Pinigų tūkumas viską daro.Skurdas kur stumia?

...

Į prostitucijos kelią tik potraukį seksui turinčios moterys suka, o kaip su pelnymusi iš ukrainiečių alinančio fizinio darbo?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS