Tėvas ir sūnus už cigarečių kontrabandą nubausti laisvės atėmimu | Diena.lt

TĖVAS IR SŪNUS UŽ CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ NUBAUSTI LAISVĖS ATĖMIMU

  • 0

Šiaulių apygardos teismas 32-ejų metų Alytaus rajono gyventoją ir 59-erių metų jo tėvą pripažino kaltais dėl neteisėto disponavimo daugiau nei 717 tūkst. eurų vertės cigaretėmis ir dokumento suklastojimo.

Kaip nurodoma teismo pranešime, abu asmenys nuteisti kalėti dvejus su puse metų.

Vyrams skirtos bausmės subendrintos iš dalies sudedant su Kauno apygardos teismo 2021 metų nuosprendžiu paskirta bausme, todėl sūnui taip pat skirta ir 5,5 tūkst. eurų dydžio bauda.

Teismo nuosprendyje skelbiama, kad jaunesnysis nuteistasis, dirbęs vienoje Druskininkų savivaldybės krovinių pervežimo įmonėje direktoriumi, ir jo tėvas, dirbęs toje pačioje įmonėje vadybininku, 2019 metų gegužės-birželio mėnesiais rengė ir dalyvavo 210 tūkst. kontrabandinių cigarečių pakelių krovinio gabenime iš Lietuvos į Švediją.

Nustatyta, kad siuntos gabenimą vyrai nutarė patikėti su įmone darbo santykių neturinčiam asmeniui, kuriam perdavė krovininį vilkiką su puspriekabe bei neteisingais duomenimis užpildytą tarptautinį krovinių transportavimo važtaraštį.

Tų pačių metų birželį Mažeikiuose teisėsaugos pareigūnai sulaikė vairuotoją, vilkiku gabenusį kontrabandines cigaretes.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyti dar trys asmenys, prisidėję prie šios nusikalstamos veikos vykdymo. 2021 metų balandį apkaltinamuoju nuosprendžiu jiems buvo skirtos nuo 17,9 tūkst. iki 27 tūkst. eurų dydžio baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS