Trys Raseinių rajono gyventojai nuteisti už sintetinių narkotikų gamybą | Diena.lt

TRYS RASEINIŲ RAJONO GYVENTOJAI NUTEISTI UŽ SINTETINIŲ NARKOTIKŲ GAMYBĄ

  • 4

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį tris Raseinių rajono gyventojus pripažino kaltais dėl sintetinių narkotikų gamybos, jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo septynerių iki dešimties metų.

Anot teismo pranešimo, anksčiau neteisti trys 35–42 metų raseiniškiai R. P., K. N. ir N. J. pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų ir psichotropinių priemonių gaminimui skirtomis medžiagomis – prekursoriais, įrenginiais psichotropinėms medžiagoms gaminti ir laikyti, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis, sprogstamąja medžiaga, nedideliu narkotinių medžiagų kiekiu, neturint tikslo jų platinti.

Nustatyta, kad 2017–2020 metais R. P. organizavo labai didelio kiekio psichotropinės medžiagos – metamfetamino – gamybą ir jo laikymą, į šią nusikalstamą veiką įtraukdamas pažįstamus asmenis K. N. ir N. J.

Metamfetamino gamyba pradėta Raseinių rajone esančiuose ūkiniuose pastatuose, kurie priklausė K. N. Čia kaltinamieji neteisėtai pagamino aparatus ir kitus įrenginius, kurių reikėjo sintetinėms psichotropinėms medžiagoms gaminti.

„Nors vyrai buvo pasirūpinę būtina literatūra, kita informacija, tik po metų „eksperimentų“ jiems pavyko pagaminti narkotikus – atitinkamos formos ir turinio tabletes“, – teigiama teismo pranešime.

Nustatyta, kad K. N. ir N. J., vykdydami susitarimą su R. P., minėtoje sodyboje pagamino ir laikė mažiausiai 3,8 kg pirmos kategorijos narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtako – prekursoriaus, naudojamo psichotropinių medžiagų amfetamino ir metamfetamino gamybai.

Bylos duomenimis, K. N. ir N. J. pagamino ir laikė mažiausiai 31 kg metamfetamino, 0,08 g amfetamino ir tabletes, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 22 g metamfetamino ir ne mažiau kaip 72 g MDMA ekstazio.

Kaltinamieji narkotinių medžiagų gamybai ėmėsi ypatingos konspiracijos. Kvaišalų gamybai reikalingų medžiagų skirtingu laiku jie pirko iš vienos bendrovės fizinių asmenų vardu, buvo sukūrę šių asmenų pašto paskyras. Apmokėjimus atlikdavo R. P. iš savo sąskaitos, chemines medžiagas pristatydavo siuntų gabenimo tarnyba.

Policijos duomenų bazėse patikrinus asmenis, kurių anketiniai duomenys pateikti atitinkamai įmonei sukuriant elektroninio pašto paskyras, nustatyta, kad tokie asmenys neegzistuoja. Cheminės medžiagos pirktos ir kitų asmenų vardais arba pasinaudojant kito asmens telefonu.

Teismo posėdyje apklaustas vienas iš liudytojų teigė, kad pasitikėjo R. P. ir nieko blogo neįtardamas leido jam pasinaudoti savo telefonu, banko sąskaita.

Kaltinamieji sulaikyti 2020 metais Raseinių mieste, tada iš jų paimtos ir psichotropinės medžiagos.

Atlikus kratas, policijos pareigūnai N. J. priklausančiame ūkiniame pastate rado ir neteisėtai laikomą revolverį bei penkis šovinius, K. N. sodyboje – 106 g neteisėtai laikomos sprogstamosios medžiagos, pas R. P. –  0,15 g kanapių (antžeminių dalių).

N. J., K. N. per ikiteisminį tyrimą ir teisme kaltę pripažino visiškai, R. P. parodymus davė tik teisme.

Už padarytus nusikaltimus N. J. ir K. N. skirtas laisvės atėmimas septyneriems metams kiekvienam, R. P. – dešimčiai metų.

Šiaulių apygardos teismo nuosprendis yra neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas  Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Gus Gus

pasiziurekit kokiais darbeliais seime uzsiima ,apie liaudi nera nei ko stebetis.

as

kur ju veideliai.....

Tai ko slepti

Pavardes nepasako, jau nuteisti, tyrimui nepakenks, tegul visi žino kuo kaimynai ar gimines užsiima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS