„Tvarkos ir teisingumo“ byloje baigti apklausti du kaltinamieji | Diena.lt

„TVARKOS IR TEISINGUMO“ BYLOJE BAIGTI APKLAUSTI DU KALTINAMIEJI

  • 0

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį tęsė kaltinamųjų apklausas partijos „Tvarka ir teisingumas“ politinės korupcijos byloje, joje baigti apklausti du kaltinamieji.

Kaip BNS sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė, trečiadienį apklaustas verslininkas Giedrius Rakauskas, o ankstesniame posėdyje buvo apklaustas kitas verslininkas Peisachas Kačerginskis. Jie vieninteliai iš šešių kaltinamųjų sutiko parodymus duoti prieš liudytojų apklausas.

„Dabar jau prasideda liudytojų apklausos, jų yra daugiau kaip du šimtai“, – BNS sakė teismo atstovė.

Kitas posėdis byloje numatytas kovo 15 dieną.

„Tvarkiečių“ byla nagrinėjama Panevėžyje, nes Vilniaus apygardos teismas dabar tiria daug sudėtingų, prioritetinių bylų, kur yra daug proceso dalyvių.

Šioje byloje kaltinama partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo, buvęs „tvarkietis“ Seimo narys Rimas Antanas Ručys, verslininkai Rolandas Skaisgirys, P. Kačerginskis, G. Rakauskas, Vytautas Banys ir Justinas Garliauskas.

Partija kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų (1,2 mln. litų), o verslininkai įtariami prisidėję prie šių schemų. Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklai viešinti.

Pareigūnai kaltina verslininkus už pagalbą partijai siekus jos poveikio Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų viešuosiuose pirkimuose.

2013 – 2014 metais, kai padaryti įtariami nusikaltimai, šioms ministerijoms vadovavo „tvarkiečių“ deleguoti atstovai.

Prokurorų teigimu, „Tvarkai ir teisingumui“ pagal kaltinimus gresia 1,9 mln. eurų dydžio bauda, fiziniams asmenims – iki aštuonerių metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS