Tyrime dėl rinkimų dokumentų klastojimo apklaustas komisijos narys | Diena.lt

TYRIME DĖL RINKIMŲ DOKUMENTŲ KLASTOJIMO APKLAUSTAS KOMISIJOS NARYS

Anksčiau pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galimo rinkimų dokumentų suklastojimo sekmadienį policija apklausė Liudvinavo rinkimų apylinkės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) deleguotą rinkimų komisijos narį Romą Pališaitį.

Tai BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

R. Pališaitis apklaustas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Daugiau detalių apie tyrimą kol kas nepateikiama.

Lietuvos pareigūnai iš viso per abu savivaldos rinkimų turus pradėjo daugiau nei 15 ikiteisminių tyrimų dėl galimų pažeidimų per rinkimus.

Pradėjo tyrimą dėl suklastoto parašo

Tauragės apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt suklastoto parašo rinkimų biuletenių išdavimo sąraše.

Policijos departamentas pranešė, kad tyrimas pradėtas iš Vyriausiosios rinkimų komisijos gavus informaciją apie tai, kad parašas buvo suklastotas kovo 3 dieną, per pirmąjį rinkimų turą Šilutės rajono, rinkimų apylinkėje.

Tai jau trečiasis per antrąjį savivaldos rinkimų turą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Be Šilutės ikiteisminiai tyrimai pradėti Pakruojo rajone, Utenoje.

Lietuvos pareigūnai iš viso per abu savivaldos rinkimų turus pradėjo daugiau nei 15 ikiteisminių tyrimų dėl galimų pažeidimų per rinkimus. 

Nuo trečiadienio ryto iki penktadienio vakaro, rinkimų pabaigos, policija gavo 103 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais.

Daugiausia – 40 – pranešimų gauta iš Alytaus apskrities. 26 pranešimai gauti iš Tauragės apskrities, 10 – iš Vilniaus apskrities.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Kaune bet kokius tyrimus mentas kepure savo pridengė, nieks net suamsėt nedrįso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS