Ukrainietis nuteistas dėl aštuonių neteisėtų migrantų gabenimo | Diena.lt

UKRAINIETIS NUTEISTAS DĖL AŠTUONIŲ NETEISĖTŲ MIGRANTŲ GABENIMO

Ukrainos pilietis F. R. nuteistas dėl aštuonių neteisėtų migrantų gabenimo per Lietuvą.

Kauno apygardos teismo nuosprendžiu jis į Lietuvos biudžetą privalės sumokėti 5 tūkst. eurų, pranešė Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, F. R. iš savanaudiškų paskatų ir iš anksto susitaręs dėl piniginio atlygio šių metų rugpjūčio 8 dieną Lietuvoje gabeno valstybės sieną neteisėtai perėjusius tris Sirijos bei penkis Egipto piliečius.

Kaltinamojo teigimu, su juo per susirašinėjimų programą „Telegram“ susisiekė nepažįstamas vyras, kuris jam pasiūlė užsidirbti bei suderino visas pervežimo detales.

Už kiekvieno nelegalaus migranto pervežimą iš Lietuvos per Lenkiją iki Vokietijos sienos F. R. buvo pažadėta po 500 JAV dolerių (480 eurų). Atlygį už šį darbą ukrainietis turėjo gauti pasiekęs Lenkijos–Vokietijos pasienį.

Kauno apygardos teismo sprendimu F. R. pripažintas kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Jam paskirta 100 MGL (5 tūkst. eurų) dydžio bauda, taip pat konfiskuotas automobilis „Citroen C4“.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

MU MU

Nesamone. Ir kas isdryso nuteist chochola ?

O kokiais

kiekiais jie isveza karo prievolininkus is Ukrainos? Va cia tai biznis! Nupirkai Lietuvoje leidimus dirbti vairuotoju - ir vezi pilnais autobusais dezertyrus per siena! Aukso kasykla jiems ir musu MD pareigunams!

Lauris .R

Koke jūs teisę turite atimti automobilį nejusu ira ir nekiškite nagų kur jums nereikės . Ar paskui jus parduosite visi pinigai valdzegalvems i......s nueis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS