Mažeikiškis į JK bandė gabenti kokainą: gresia penkiolika metų nelaisvės | Diena.lt

MAŽEIKIŠKIS Į JK BANDĖ GABENTI KOKAINĄ: GRESIA PENKIOLIKA METŲ NELAISVĖS

  • 0

Už bandymą iš Belgijos į Jungtinę Karalystę (JK) išgabenti beveik dvylika kilogramų kokaino mažeikiškiui gresia iki penkiolikos metų nelaisvės, pirmadienį pranešė prokuratūra.

35-erių mažeikiškis V. G. kaltinamas neteisėtai disponavęs labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. G., veikdamas kartu su dar dviem asmenimis – G. P., mirusiu 2019 metais, ir G. G., tais pačiais metais nuteistu Jungtinėje Karalystėje aštuonerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme – galimai neteisėtai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Surinkta duomenų, kad V. G. susitarė su minėtais asmenimis neteisėtai iš Belgijos į JK G. G. vairuojamu vilkiku išgabenti ir parduoti 11,96 kg narkotinių medžiagų – kokaino.

Remiantis surinktais duomenimis, 2019 metų lapkričio mėnesį V. G. galimai atgabeno ir perdavė G. G. į dvylika paketų supakuotą kokainą. G. G. atvykus į JK, Doverio uoste, vyro vairuojamas vilkikas buvo sulaikytas pasienio pareigūnų.

Skaičiuojama, kad toks kiekis kokaino juodojoje rinkoje kainuoja daugiau nei 950 tūkst. eurų.

Kaltinamasis teisėsaugai jau žinomas – praeityje vyras buvo nuteistas pusseptintų metų laisvės atėmimo bausme už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įvežimą į Norvegiją.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimą nuo dešimt iki penkiolikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS