Už brolio nužudymą – kalėjimas: talžė suoliuku, o tada griebė peilį | Diena.lt

UŽ BROLIO NUŽUDYMĄ – KALĖJIMAS: TALŽĖ SUOLIUKU, O TADA GRIEBĖ PEILĮ

  • 3

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija šiandien paskelbė nuosprendį A. G. už Alytaus raj. įvykdytą brolio nužudymą.

A. G. nuteistas už tai, kad laikotarpiu nuo 2023 m. balandžio 9 d. 23 val. iki 2023 m. balandžio 10 d. 2 val., tiksliau – nenustatytu laiku, gyvenamajame name Alytaus r. sav., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, išgertuvių metu kilus žodiniam konfliktui su broliu, tyčia sudavė ne mažiau kaip tris smūgius mediniu suoliuku broliui į galvos sritį bei peiliu vieną kartą dūrė jam į nugarą, nuo ko nukentėjusysis netrukus mirė įvykio vietoje.

Kaltinamasis baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu parodė, jog jis prisipažįsta nužudęs brolį, davė išsamius parodymus dėl įvykio, tik teigė, jog jo nenorėjo nužudyti, nurodė, jog gynėsi nuo brolio, todėl ir trenkė jam suoliuku per galvą, bet neatsiminė, kad dūrė jam peiliu į nugarą, nors to ir neneigė, nes niekas kitas, išskyrus jį, negalėjo broliui įdurti. Konflikto metu jų namuose jokių kitų pašalinių asmenų nebuvo.

Nors A. G. ir nurodė, jog jis nenorėjo nužudyti savo brolio, tačiau jo suduotų suoliuku smūgių jėga, jų intensyvumas, dūris peiliu į nugarą teisėjų kolegijai leido pagrįstai spręsti, kad kaltinamojo veiksmai buvo tikslingi, ypatingai pavojingi. Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad suduodamas stiprius smūgius suoliuku, durdamas broliui peiliu į nugarą, A. G. suvokė, jog tokie veiksmai gali sukelti kito žmogaus mirtį.

Baudžiamojoje byloje esantys objektyvūs įrodymai, kurie buvo ištirti baudžiamosios bylos teisminio nagrinėjimo metu, tiksliai įrodo, kad A. G. nužudė brolį.

Teisėjų kolegija A. G. paskyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę.

Civiliniai ieškiniai šioje byloje nebuvo pareikšti.

Nuosprendis gali būti apskųstas per 20 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rūtenis

Degradų yra visur, bet Lietavoje jie itin globojami valstybės- po 6 jau vienas gers namuose, jei bent normaliai elgsis kalėjime.

tiesiog nuostabu ...kekviena diena..

apie nuo GEROVES paklaikusius piliecius galim siaubo seriala kurt ... prie geroves PSD abonemento dar ir snobelio premija ir paskola is aferistu laimesim...valio

po elektriku , siuksliu mafijos po banku aferistu antpuolio

visai nesistebiu kad vakcinuoti per prievarta privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejai prisirase privalomu abonementu ir prisieme paskolu nuo privalomas vakcynas igauna zverisku jegu.... brolis ne brolis pox.... svarbu pinigas dievas...paskutinius 30m vienintele religija pinigas... vienintelis tikslas- gerove.... prisipinigaut greit daug ir iskart....... a sicia dar brolis jaunelis girta pamoka seka... kad butina civilizuotai pasirasyt sutarti su elektrikais aferistais kad reikia abonemento su siuksliu mafija ir butina nepamirst susimoket PSD... nervai truko...kaip tycia suoliukas is apmaudo is po subines nuciauze...griebiau konserva i peili

SUSIJUSIOS NAUJIENOS