Už draugo nužudymą nuteisto A. Maceinos skundas dėl žalos atlyginimo – atmestas | Diena.lt

UŽ DRAUGO NUŽUDYMĄ NUTEISTO A. MACEINOS SKUNDAS DĖL ŽALOS ATLYGINIMO – ATMESTAS

  • 0

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė už draugo nužudymą nuteisto režisieriaus Algimanto Maceinos prašymą neturtinės žalos atlyginimui nužudytojo sūnui taikyti senaties terminą.

2014 metais menininkas už tyčinį nužudymą buvo nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme, vėliau šį nuosprendį paliko galioti ir Lietuvos apeliacinis teismas.

Menininkas nuteistas už tai, kad, būdamas neblaivus, per asmeninį konfliktą peiliu mirtinai sužalojo svečiuose buvusį draugą Naglį Karvelį.

Taip pat iš A. Maceinos nužudytojo sūnui buvo priteista beveik 4,7 tūkst. litų (beveik 1,1 tūkst. eurų) turtinės ir 30 tūkst. litų (beveik 8,7 tūkst. eurų) neturtinės žalos.

Nuteistasis skunde prašė panaikinti civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Skunde nurodoma, kad nukentėjusysis praleido penkerių metų terminą pateikti vykdomąjį raštą dėl priteistos neturtinės žalos išieškojimo.

Tačiau skundą nagrinėjęs teismas nusprendė jo netenkinti.

Teismas nustatė, kad penkerių metų terminas turi būti skaičiuojamas tik nuo 2014 metų gruodžio, kai byla dėl nužudymo buvo išnagrinėta apeliacinės instancijos teisme.

„Todėl pirmos instancijos teismas teisingai sprendė, kad terminas, per kurį nukentėjusysis gali pateikti vykdyti vykdomąjį dokumentą, šiuo metu dar nėra pasibaigęs“, – nutarė teismas.

Manoma, kad A. Maceina supyko, jog N. Karvelis apkabino jo draugę. Sužalojamai sukėlė itin stiprų išorinį kraujavimą, dėl to žmogus netrukus mirė.

Abu įvykio dalyvius siejo ilgametė draugystė ir priklausymas menininkų bendruomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS