Už kurą nesusimokėjusį vairuotoją policija naktį vijosi 50 kilometrų | Diena.lt

UŽ KURĄ NESUSIMOKĖJUSĮ VAIRUOTOJĄ POLICIJA NAKTĮ VIJOSI 50 KILOMETRŲ

  • 1

Alytaus ir Varėnos policijos ekipažai penktadienio naktį gaudė degalų užsipylusį ir už juos nesumokėjusį automobilio vairuotoją. Bėglys buvo sulaikytas po 50 kilometrų užsitęsusių gaudynių, pranešė policija.

Apie 2.27 val. Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad degalinėje Varėnos rajone, Merkinėje, užsipylęs degalų ir nesusimokėjęs, Druskininkų kryptimi nuvažiavo juodos spalvos automobilis.

Policijos budėtojas informaciją perdavė arčiausiai patruliuojančiam ekipažui. Po keliolikos minučių juodos spalvos automobilis „Opel Astra“ buvo sustabdytas Druskininkuose, išvažiuojantis iš miesto. Policijos patruliui priėjus prie automobilio, prisistačius ir paprašius pateikti dokumentus, vairuotojas staiga ėmė važiuoti Varėnos rajono link.

Patruliai bėglį ėmė persekioti įjungę specialiuosius garso ir šviesos signalus ir reikalaudami sustoti šalikelėje. Į gaudynes įsijungė Alytaus ir Varėnos patrulių ekipažai. Pažeidėjas važiavo 130 kilometrų per valandą greičiu, manevravo pavojingai, trukdė pareigūnams jį aplenkti ir neketino paklusti pareigūnų reikalavimams sustoti.

Persekiojimo metu du kartus bėglį stabdyti mėginta pasinaudojant automobilių priverstinio sustabdymo priemonėmis (specialūs gerai matomi įrenginiai su įmontuotais tuščiaviduriais dygliais, pasiliekančiais automobilio padangoje), vadinamais „ežiais“. Pirmąją kliūtį kelyje „Opel Astra“ vairuotojui pavyko apvažiuoti. Paskui pervažiavęs kliūtį bėglys pradūrė visus keturis automobilio ratus.

Tačiau, atrodo, ir tai vyro nesustabdė - jis spruko nuo pareigūnų tolyn, bet kiaurais ratais nuvažiuoti toli nepavyko. Vyras automobilio nesuvaldė, nuvažiavo į griovį ir atsitrenkė į kelio ženklą. Bet ir čia bėglys nepasidavė - jis pasislėpė tamsioje miško tankmėje.

Tamsoje miške pažeidėjo ieškojo šeši Alytaus, Druskininkų ir Varėnos pareigūnai. Automobilio vairuotojas buvo sulaikytas už 1,5 kilometro.

Sulaikomas vyriškis fiziškai priešinosi pareigūnams, jo atžvilgiu buvo panaudos specialiosios priemonės: elektros impulsinis prietaisas „Taser“, antrankiai, bei kovinių imtynių veiksmai.

Sulaikius vyriškį paaiškėjo, kad tai - Kaišiadorių rajone, Žiežmarių miestelyje gyvenantis 26 metų vyras. Alkoholio matuoklis parodė, kad vyra blaivus.

Įsitikinus, kad sulaikytasis blaivus, kilo įtarimas, ar vyriškis nėra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, nes jo elgesys buvo nekoordinuotas, jis nesiorientavo aplinkoje, nesuvokė savo veiksmų ir savo poelgio paaiškinti negalėjo. Dėl įtariamo apsvaigimo žiežmariškis pristatytas į Varėnos ligoninę.

Pažeidėjui gresia administracinė atsakomybė už daug šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, vagystę degalinėje (užsipylė 21 litrą dyzelino), teisėtų policijos reikalavimų nevykdymą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Kainas reikia kažkaip pažaboti ,gal visiem susitarus reikia nemokėti uz benziną,dizelį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS