Už vairo griebęs ir avariją sukėlęs neblaivus tauragiškis išgirdo nuosprendį | Diena.lt

UŽ VAIRO GRIEBĘS IR AVARIJĄ SUKĖLĘS NEBLAIVUS TAURAGIŠKIS IŠGIRDO NUOSPRENDĮ

  • 0

Apeliacinės instancijos teismas tenkino prokuroro skundą ir lygtinai nuteisė vyrą, kuris važiuodamas automobiliu kaip keleivis griebė už vairo ir sukėlė avariją, kurioje sunkiai sužalota jo žmona.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjęs prokuroro apeliacinį skundą vyrui skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Bylos duomenimis, pernai liepos 22 dienos vakarą kelyje Šiauliai–Tauragė, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, keleivis sugriebė važiuojančio automobilio vairą, staiga jį pasukdamas į dešinę atėmė vairavusiai žmonai galimybę suvaldyti transporto priemonę, dėl to automobilis kelis kartus vertėsi bei išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

Automobilio vairuotojai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata. Atlikus ikiteisminį tyrimą, kaltinimai dėl transporto eismo tvarkos ar saugumo taisyklių pažeidimo buvo pareikšti moters sutuoktiniui.

Tauragės apylinkės teismas šių metų birželį vyrą išteisino, nusprendęs, jog bylos duomenys nepatvirtina, jog kaltinamojo veiksmai buvo priežastiniame ryšyje su nukentėjusiosios sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Klaipėdos apygardos teismui įteiktame apeliaciniame skunde buvo teigiama, kad pirmosios instancijos teismas nepagrįstai atmetė nukentėjusiosios parodymus, nevertino liudytojų parodymų, pateiktų žinučių turinio, įrašų užrašų knygutėje, įvykio vietos fotonuotraukų, iš esmės vadovavosi vien kaltinamojo parodymais ir gynybos pateikta įvykio interpretacija, taip suteikdamas jiems prioritetą prieš kitus įrodymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS