Vagys apšvarino marijampolietės butą: policija patarė, kaip nenukentėti | Diena.lt

VAGYS APŠVARINO MARIJAMPOLIETĖS BUTĄ: POLICIJA PATARĖ, KAIP NENUKENTĖTI

  • 0

Ketvirtadienį ilgapirščiai apšvarino marijampolietės butą. Pavogti ne tik grynieji pinigai, bet ir papuošalai. Policija atskleidė dažniausius vagių taktikos scenarijus ir patarė, kaip apsisaugoti nuo panašaus pobūdžio nelaimių.

Kaip informavo Marijampolės apskrities pareigūnai, rugsėjo 12 d., iš marijampolietės, gyvenančios Uosupio gatvėje, išlaužus buto durų spyną, vagys pavogė grynuosius pinigus ir juvelyrinius dirbinius.

Policija įspėja apie žabangas ir pataria pasirūpinti savo namų saugumu bei priminti artimiesiems, garbaus amžiaus tėvams bei kaimynams, kad namuose nelaikytų didelių pinigų sumų, banko kortelių su prisijungimo duomenimis ir kodais ir, esant galimybei, įsidiegtų saugumo sistemas.

Įžengus pro laiptinės duris patariama jas uždaryti ir nepalikti atvertų ilgalaikiam vėdinimui. Išeinant iš namų rekomenduojama įsitikinti, jog buto durys užrakintos, spynoje nepalikti raktai net tada, kai išeinama ir trumpam. O išvykstant ilgesniam laikui patartina apie tai informuoti kaimynus bei atšaukti korespondencijos, laiškų pristatymą į namus ar peradresuoti tai kitam asmeniui.

Policijos pareigūnai rekomenduoja bute įsirengi signalizaciją. Geras sargas ir pagrindinė kliūtis ilgapirščiams yra šuo.

Svarbu vertingų daiktų nepalikti vagišiams matomoje vietoje, pavyzdžiui, prieškambaryje ar balkone.

Rekomenduojama įsitikinti, ar prie laiptinės durų nėra įtartinai atrodančių asmenų, jei juntama numanoma grėsmė, patariama apie tai pranešti policijai trumpuoju telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS