Vairuotojas, neturėjęs puspriekabės techninės apžiūros dokumentų, siūlė kyšį | Diena.lt

VAIRUOTOJAS, NETURĖJĘS PUSPRIEKABĖS TECHNINĖS APŽIŪROS DOKUMENTŲ, SIŪLĖ KYŠĮ

  • 0

Vilkiką vairavęs Šalčininkų rajono gyventojas bandė papirkti Medininkų punkte dirbusią pasienietę. 90 eurų kyšį jis siūlė, nes prie vilkiko prikabintai puspriekabei nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra.

Pirmadienį Medininkų punkte pasienietė tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio 52-ejų Šalčininkų rajono gyventojo ir jo vairuoto vilkiko „Man“ su puspriekabe „Krone“ dokumentus. Ant vilkiko buvo lietuviški numeriai, ant puspriekabės – lenkiški.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnė nustatė, kad puspriekabei nėra atlikta privalomoji techninė apžiūra. Pasienietė vairuotoją įspėjo, kad tai yra pažeidimas, už kurį baudžiama administracine tvarka.

Tuomet vairuotojas pasiūlė „susitarti“ ir padavė pasą, kuriame buvo dvi kupiūros po 20 eurų, trys po 10 eurų ir keturios po 5 eurus. Pasienietė vairuotoją iškart įspėjo, kad už tokį bandymą papirkti jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Vyras atsakė žinąs apie tai, bet ir toliau siūlė 90 eurų kyšį.

Tuomet vairuotojas buvo sulaikytas. VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šalčininkų rajono gyventojui gresia bauda arba laisvės apribojimas iki penkerių metų. Po apklausos jis buvo paleistas.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Medininkų punkte.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS