Vaizdo įrašas atima žadą: pareigūnas talžo ant žemės pargriautą vyrą | Diena.lt

VAIZDO ĮRAŠAS ATIMA ŽADĄ: PAREIGŪNAS TALŽO ANT ŽEMĖS PARGRIAUTĄ VYRĄ

  • 49

Trečiadienį socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ėmė žaibiškai plisti vaizdo įrašas iš prekybos centro „Iki“. Jame užfiksuota, kaip du pareigūnai tramdo, kaip vėliau paaiškėjo, parduotuvėje besišlaisčiusį ir prie žmonių besikabinėjusį jaunuolį. 

Internautų dėmesį labiausiai patraukė vieno pareigūno veiksmai – jis į ant žemės gulinčio žmogaus galvą daugybę kartų trenkė elektros impulsiniu prietaisu „Tazer“.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Artūras Šliavas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad iškvietimą, kuris baigėsi vaizdo įraše užfiksuota situacija, pareigūnai gavo antradienį apie 20 val.

Pranešta, kad prekybos centre girtas jaunuolis švaistėsi, kabinėjosi prie žmonių.

„Atvykę pareigūnai tuo įsitikino. Jaunuolį bandė raminti, su juo susitarti, tačiau jis buvo susierzinęs, nepakluso pareigūnų teisėtiems reikalavimams. Juos puolė kumščiais“, – pasakojo A. Šliavas, pridūręs, kad po įvykio jaunuoliui nustatytas 1,72 promilės girtumas.

Anot jo, pareigūnas nuo kumščių išsisuko, jam nebeliko nieko kito, kaip tikino, tik panaudoti specialiąsias priemones. Kaip ir kokios priemonės naudojamos, galima matyti vaizdo įraše. Dėl pastarųjų pareigūno veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas. Gavus papildomos medžiagos, bus sprendžiama, ar pareigūnai elgėsi teisėtai ir adekvačiai.

A. Šliavas teigė, kad jaunuolis yra labai spalvinga „asmenybė“, žinoma kiekvienam Radviliškio pareigūnui. Policijos atstovas vardijo, kad jaunuolis penkis kartus teistas, o per paskutinius ketverius metus, kai sulaukė pilnametystės, jam surašyti 20 administracinės teisės pažeidimų protokolų.

„Jis teistas dėl grasinimų nužudyti, viešosios tvarkos pažeidimų ir kitų veikų. Visais atvejais jis buvo girtas“, – teigė A. Šliavas. Policijos pareigūnus puola taip pat ne pirmą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Andrius.

Man jusu tikrai labai gaila jeigu manote, kad pareigunas yra teisus. Niekas negali liesti kito zmogaus ir trankyti ji yra tam kitos priemones. O jus intelekto nesuzaloti lietuviai jeigu jums yra normali bausme - smurtas taj jus esate vargsai.

Manau

kad tazeris ir taip pakankamai skausmingas, bet juo dar daužyti žmogaus galvą? Juk tam jaunuoliui gali pasireikšti negrįžtami sveikatos pokyčiai... o gal net ir mirtis...

piktas

mazai dar dave,reikejo daugiau pavaryti tuo tazeriu kad apsimyztu ir apsisiktu, o tam bl filmuotojui irgi reikejo bananu per kojas kad daugiau nereiketu vagis ir banditus uzstoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS