Varėnos rajone į pasieniečių pasalą pateko du nusikaltėliai | Diena.lt

VARĖNOS RAJONE Į PASIENIEČIŲ PASALĄ PATEKO DU NUSIKALTĖLIAI

  • 0

Į pasieniečių pasalą pateko du Šalčininkų rajono gyventojai, automobiliu atvažiavę pasiimti 9 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinio.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Rakų kaimo ribose aptiko 18 polietilenu aptrauktų ryšulių. Jie gulėjo miškelyje mažiau nei už 100 metrų nuo sienos su Baltarusija.

A. Barausko užkardos pareigūnai pasitelkė kolegas iš rinktinės Specialiosios paskirties komandos ir surengė pasalą. Joje buvo ir pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi.

Po kelių valandų miško keliuku į šią vietą lėtai privažiavo automobilis „Audi A6 Avant“. Netoli palikto krovinio jis sustojo. Iš mašinos dairydamiesi išlipo du vyrai. Nepajutę pavojaus jie pradėjo krauti ryšulius į automobilį. Kai didžioji dalis krovinio atsidūrė „Audi A6 Avant“, iš tolėliau visus veiksmus sekę pasieniečiai pradėjo sulaikymą. Kad krovikams nekiltų noro bėgti, buvo paleistas tarnybinis šuo, o jam įkandin nuskubėjo kinologas ir kiti VSAT pareigūnai.

Abu vyrai nerizikavo sprukti nuo prie jų pribėgusio tarnybinio keturkojo. Pasieniečiai sulaikė šiuos 22-ejų ir 28-erių Šalčininkų rajono gyventojus. Paaiškėjo, kad į Varėnos rajoną jie atvyko pasiimti 9000 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kontrabandininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

GALERIJA

  • Varėnos rajone į pasieniečių pasalą pateko du nusikaltėliai
  • Varėnos rajone į pasieniečių pasalą pateko du nusikaltėliai
  • Varėnos rajone į pasieniečių pasalą pateko du nusikaltėliai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS