Vengdamas sulaikymo devyniolikmetis spruko į krūmus | Diena.lt

VENGDAMAS SULAIKYMO DEVYNIOLIKMETIS SPRUKO Į KRŪMUS

  • 0

Švenčionių užkardos pasieniečiai vaikėsi nuo jų automobiliu „Volkswagen Passat“ sprukusį devyniolikmetį. Supratęs, kad pabėgti nepavyks, jis paliko automobilį ir bandė slėptis miško krūmuose. 

Sekmadienį VSAT pareigūnai pasienyje su Baltarusija, Švenčionių rajono kelyje Toleikos – Naujas Janavas, patikrinimui stabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Jo vairuotojas pasieniečiams nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo link Naujo Janavo kaimo.

VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais. Už puskilometrio nuo stabdymo vietos bėglys, matyt, supratęs, kad atitrūkti nuo pasieniečių nepavyks, staiga sustabdė automobilį, iš jo iššoko ir spruko slėptis į čia pat augantį mišką.

Po neilgų paieškų pasieniečiai vairuotoją aptiko pasislėpusį krūmuose už 300 metrų nuo palikto „Volkswagen Passat“. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra devyniolikmetis Švenčionių rajono gyventojas. Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir teisės vairuoti, automobilis buvo be techninės apžiūros ir neapdraustas privalomuoju draudimu.

Bėglys buvo pristatytas į Švenčionių užkardą. Už nepaklusimą pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę Švenčionių rajono gyventojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 869 iki 1158 eurų.

Devyniolikmečiui taip pat teks atsakyti dėl vairavimo neturint teisės ir pažeidimo dėl automobilio dokumentų.

Po apklausos sulaikytąjį pasieniečiai paleido.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS