Viešosios įstaigos vadovas susitepė biografiją: kaltina iššvaisčius 400 tūkst. eurų suaukotų lėšų | Diena.lt

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS VADOVAS SUSITEPĖ BIOGRAFIJĄ: KALTINA IŠŠVAISČIUS 400 TŪKST. EURŲ SUAUKOTŲ LĖŠŲ

  • 11

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šiaulietis A. P. kaltinamas per septynerius metus pasisavinęs  ir iššvaistęs labdarai rinktų lėšų bei turto už daugiau kaip 400 tūkst. eurų.

Kaltinimai jam pateikti ir dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo bei organizavimo, ketvirtadienį informavo prokuratūra.

Bylos duomenimis, viešosios įstaigos direktorius A. P. nuo 2015 metų vasario iki 2022 metų rugsėjo įvairiais būdais, manoma, savinosi ir iššvaistė savo vadovaujamos labdaros ir paramos organizacijos lėšas.

Teisėsauga surinko duomenų, kad jis iš viešosios įstaigos banko sąskaitų bankomatuose išgrynino dešimtis tūkstančių eurų ir juo naudojo pragyvenimui, asmeniniams poreikiams tenkinti.

Dalį pinigų kaltinamasis įnešė į asmeninę banko sąskaitą, mokėjo mokesčius už paslaugas, pirko dvi poilsines keliones, padengė asmeninius kreditorinius įsipareigojimus.

Surinkta duomenų, kad kaltinamasis per septynerius metus galėjo pasisavinti daugiau kaip 174 tūkst. eurų įstaigos lėšų.

Be to, tyrimo duomenimis, įstaigos vadovas švaistė savo darbovietės lėšas mokėdamas lizingo įmokas už savo vardu ir dar dviejų kitų žmonių sudarytas transporto priemonių valdymo bei naudojimosi sutartis.

Manoma, kad A. P. neteisėtai ir neatlygintinai, ne įstaigos veiklos tikslais pervedė viešosios įstaigos pinigines lėšas į trečiųjų asmenų bankų sąskaitas.

Įtariama, jog kaltinamasis apmokėdavo įvairius remonto darbus transporto priemonėms, nepriklausančioms įstaigai, taip pat sumokėdavo už kitų žmonių asmeninių transporto priemonių remontą ir 844 kartus pylėsi kuro bei naudojo jį savo reikmėms ar perdavė kitiems asmenims.

Anot prokuratūros pranešimo, vyras vienai radijo stočiai sumokėjo mokestį už patalpų nuomą, 85 kartus sumokėjo maisto pristatymo į namus ir taksi paslaugas teikiančioms platformoms, dar 93 kartus sumokėjo vienai maitinimo įstaigai Šiaulių rajone.

Lėšos taip pat buvo pervedamos kitiems fiziniams, juridiniams asmenims, vienam Šiaulių lopšeliui-darželiui.

„Įtariama, kad kaltinamasis naudojo ne tik įstaigos pinigus, bet ir kaip paramą gautus daiktus: techninę įrangą, statybines medžiagas, mokymosi priemones, patalynę, drabužius, higienos, maisto prekes ir t. t.“, – teigiama pranešime.

Nustatyta, kad įstaigos direktorius neteisėtai ir neatlygintinai, ne įstaigos veiklos tikslais naudodamas įstaigos lėšas galėjo iššvaistyti daugiau kaip 241 tūkst. eurų.

„Nustatytas ne vienas atvejis, kai vyras rinkdavo lėšas onkologinėmis ligomis sergantiems asmenims, neįgaliems vaikams ir surinkęs lėšų, meluodavo tiems žmonėms, kad nesurinko arba surinko kur kas mažiau paramos“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė Aušra Petkevičienės.

Be šių nusikaltimų A. P. kaltinamas apgaulingai organizavęs viešosios įstaigos finansinę apskaitą.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

elena

kodel nerasoma pilnai pavarde o tik pirmos raides zmones gal nori zinoti kas toks kodel slepiama

.

toks vaizdas jis nelabai kaltas, nes issvaiste. koks skirtumas kur dejo tuos pinigus, kam cia akcentuot ta isvaistyma, esme ta, kad pavoge 400k. uz sukciavima arba vagyste stambiu mastu iki astuoniu metu pagal lietuvos BK

GGG

neuzilgo ives priverstini aukojima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS