Vilkaviškio rajone sulaikyti pinigus ir automobilius vogę nepilnamečiai | Diena.lt

VILKAVIŠKIO RAJONE SULAIKYTI PINIGUS IR AUTOMOBILIUS VOGĘ NEPILNAMEČIAI

  • 0

Vilkaviškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus teritorijų pareigūnai išaiškino keturis nepilnamečius, kurie įtariami pagrobę 2,5 tūkst. eurų ir senus automobilius.

Į Vilkaviškio rajono policijos komisariatą antradienį apie 18 val. kreipėsi Vilkaviškio rajono Andriškių kaime esančios parduotuvės savininkas.

Iš parduotuvės išėjęs vyras pasidėjo pintinę ant automobilio galinės sėdynės ir staiga išgirdo, kaip atsidarė automobilio durelės. Jis pamatė, kad jaunuolis griebė šią pintinę ir pabėgo. Pintinėje be asmeninių daiktų ir dokumentų buvo 2560 eurų įvairiomis kupiūromis. Kokie asmenys galėjo įvykdyti atvirą vagystę, duomenų nebuvo.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities policija, aiškinantis šį nusikaltimą, dirbo visi Veiklos skyriaus teritorijų pareigūnai. Po pertvarkos Vilkaviškio rajono policijos komisariato darbas organizuojamas pagal naujai nustatytą tvarką, kai kartu dirba ir kriminalistai, ir viešosios policijos pareigūnai.

Kitą dieną, trečiadienį po pietų, buvo sulaikyti du policijai gerai žinomi 16-mečiai. Jie įtariami įvykdę atvirą vagystę. Abu jie – Vilkaviškio rajono gyventojai. Pas įtariamuosius rasta dalis pavogtų pinigų ir daiktų.

Baudžiamoji byla į teismą bus perduota pagreitinto proceso tvarka.

Vilkaviškio policija išaiškino ir kitus nusikaltimus, juos taip pat įvykdė nepilnamečiai. Per maždaug dvi savaites Vilkaviškio rajono savivaldybės teritorijoje įvykdytos 4 automobilių vagystės. Be to, įsibrauta į du garažus ir pasikėsinta pavogti ten buvusius įvairius daiktus.

Buvo vagiami senesnių pagaminimo metų ir tik „Volkswagen Golf“ arba „Audi“ markės automobiliai. Visų vagysčių braižas vienodas. Nusikaltimo pėdsakus įtariamieji naikindavo sudegindami automobilius arba palikdami juos laukuose nuošaliose vietose.

Veiklos skyriaus teritorijų pareigūnai sulaikė 2 nepilnamečius. Policijai gerai žinomi Kybartų gyventojai įtariamis 4 automobilių vagystėmis ir 2 vagystėmis įsibraunant į patalpas. Abu nepilnamečiai buvo sulaikyti 48 val. Vienas jų, 16-metis, jau teistas už nusikaltimus.

Teismas jaunuolius leido suimti 2 mėnesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS