Kepyklėlių tinklo „101 kepyklėlė“ vadovai darbuotojams mokėjo algas „vokeliuose“? | Diena.lt

KEPYKLĖLIŲ TINKLO „101 KEPYKLĖLĖ“ VADOVAI DARBUOTOJAMS MOKĖJO ALGAS „VOKELIUOSE“?

  • 33

Alytaus apskrities policija sulaikė kepyklėlių tinklo vadovus ir buhalterę, įtariamus dalį atlyginimų darbuotojams mokėjusius neoficialiai.

BNS žiniomis, tai – žinomas ir visoje Lietuvoje parduotuvių turintis kepyklėlių tinklas „101 kepyklėlė“, kurį valdo trys įmonės „Juviga“, „Lauminda“ ir „Kalpė“.

Daugiausia parduotuvių priklauso bendrovei „Juviga“. Registrų centro duomenimis, visoms trims įmonėms vadovauja trys moterys ta pačia pavarde – Vida, Laura ir Ieva Armalienės.

Kaip antradienį pranešė Alytaus apskrities policija, įtariama, kad Veiverių miestelyje Prienų rajone įsikūrusios konditerijos gaminių įmonės, turinčios padalinius visoje Lietuvoje, darbuotojams „vokeliuose“ galėjo būti išmokėta 76 tūkst. eurų.

Sulaikyti 1959 ir 1964 metais gimęs vyras ir moteris – įmonės vadovai, taip pat 1962 metais gimusi buhalterė. Įtarimai pareikšti šešiems asmenims, trims iš jų paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, kiti trys sulaikyti 48 valandoms.

Pirmadienį atlikta beveik 50 kratų Lentvaryje, Elektrėnuose, Raseiniuose, Vilniuje, Alytuje, Kauno mieste ir rajone, Prienų rajone, Marijampolėje ir Vilkaviškyje.

Kratų metu paimta daugiau kaip 20 tūkst. eurų grynaisiais, „juodosios“ buhalterijos užrašai, kompiuterinės laikmenos ir technika.

Nustatyta, kad „juodi“ pinigai atsirasdavo, nes kasos aparatu buvo užfiksuojamos ne visos įvykusios operacijos.

Ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų pateikimo apie pajamas, pelną ar turtą bei turto pasisavinimo atlieka Alytaus apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

GALERIJA

  • Kepyklėlių tinklo „101 kepyklėlė“ vadovai darbuotojams mokėjo algas „vokeliuose“?
  • Kepyklėlių tinklo „101 kepyklėlė“ vadovai darbuotojams mokėjo algas „vokeliuose“?
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Ausra

Taip jiems ir reikia.

Anonimas

aferistu kontora.....prekybos vadove Egle,isede gamybos vadove Regina.eglei palinkesiu lipti ne per kitu galvas,o per savo.

runkelių kraštas

oi oi tikrus nusikaltėlius pagavo,nes kontrobandistų negaudo,o dirbančius blogiukais padaris.šlykšti LT be galo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS