Vokiečių aviganis susekė šešis vietnamiečius ir jų vedlį | Diena.lt

VOKIEČIŲ AVIGANIS SUSEKĖ ŠEŠIS VIETNAMIEČIUS IR JŲ VEDLĮ

  • 2

Sekmadienį pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos į Lietuvą patekusius šešis nelegalius imigrantus iš Vietnamo ir jų vedlį.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Druskininkų užkardos pasieniečiai ant kontrolinės pėdsakų juostos pastebėjo įtartinų žymių. Kilus įtarimų, kad švieži pėdsakai veda iš Baltarusijos į Lietuvą, į įvykio vietą buvo iškviestas Druskininkų užkardos kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Vegu.

Keturkojis pasienietis iškart užuodė įtariamų pažeidėjų pėdsakus ir jais VSAT pareigūnus nuvedė į Lietuvos gilumą. Mišku Vegas sekė apie tris kilometrus, kol tankumyne ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu aptiko septynis besislepiančius vyrus.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo šeši neteisėti migrantai iš Vietnamo ir 24-erių armėnų tautybės Rusijos pilietis, įtariama, vietnamiečius lydėjęs vedlys.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Armėnui dar pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Susitikimo su Baltarusijos pasieniečiais metu vietnamiečiai vėliau buvo perduoti kaimyninei valstybei. Armėną teismas leido suimti mėnesiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hunis

Kažkokios juokingos bausmes.

qqq

Šâunuolis Vegu:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS