Vokiečių aviganis Varis susekė du kontrabandinių rūkalų nešikus iš Vilniaus | Diena.lt

VOKIEČIŲ AVIGANIS VARIS SUSEKĖ DU KONTRABANDINIŲ RŪKALŲ NEŠIKUS IŠ VILNIAUS

  • 0

Varėnos rajono miške Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du Vilniaus gyventojus, nešusius 2 tūkst. pakelių cigarečių.

Į Lietuvos gilumą tris kilometrus nuėjusius kontrabandininkus pasieniečiams susekti padėjo tarnybinis vokiečių aviganis Varis.

Ketvirtadienį popiet Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai patikrino savo atsakomybės ruožą ties Varėnos rajono Būdų kaimu. Siena su Baltarusija čia eina Nočios upeliu.

Ant kontrolinės pėdsakų juostos pasieniečiai aptiko dviejų asmenų pėdsakus ir stačiakampio formos įspaudus, kurie, neabejojama, lieka nuo gamyklinių cigarečių dėžių. Pirminiais duomenimis, neteisėtas krovinys į Lietuvos teritoriją buvo permestas per vandens telkinį, o kontrabandininkai valstybės sienos linijos nekirto.

Vietovę tikrinę VSAT pareigūnai į pagalbą pasitelkė A. Barausko užkardos kinologą su tarnybiniu vokiečių aviganiu Variu. Aštuonerių metų keturkojis talkininkas greitai užuodė įtartinus pėdsakus ir jais nuvedė pasieniečius į Lietuvos gilumą.

Už maždaug trijų kilometrų nuo valstybės sienos, Varėnos rajono Būdų miško masyve, VSAT pareigūnai pastebėjo ir sulaikė du asmenis su ryšuliais. Paaiškėjo, kad abu jie – Vilniaus gyventojai, 31 ir 43 metų.

Ryšuliuose, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, pasieniečiai rado du tūkstančius pakelių „Premier“ ir „Minsk Capital“ cigarečių. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką abiem vilniečiams  VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teisenas. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Kontrabandinių rūkalų nešikams įteikti šaukimai atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą.

Cigaretės laikinai saugomos A. Barausko užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS