VSAT: pasienyje su Baltarusija praėjusią parą migrantų vėl neapgręžta | Diena.lt

VSAT: PASIENYJE SU BALTARUSIJA PRAĖJUSIĄ PARĄ MIGRANTŲ VĖL NEAPGRĘŽTA

  • 8

Pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai praėjusią parą vėl migrantų neapgręžė, sekmadienį  pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

„Šeštadienį, antrą parą iš eilės, pasieniečiai nefiksavo iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių patekti neteisėtų migrantų“, – nurodoma VSAT pranešime.

Latvijos pasienyje praėjusią parą padėtis nepasikeitė – migrantai į ją iš Baltarusijos nebando patekti dar nuo balandžio 5-osios, tačiau dešimtys tokių užsieniečių toliau šturmuoja Lenkijos sieną – penktadienį šios šalies pasieniečiai iš Baltarusijos neįsileido 59 migrantų.

Ketvirtadienį ir trečiadienį VSAT pareigūnai apgręžė po vieną į Lietuvą įeiti bandžiusį žmogų  atėjūną, antradienį – 5, pirmadienį – 12, sekmadienį – 19.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 1348 neteisėtiems migrantams.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją yra 3723 (be šeštadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie Europos Sąjungos išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ką ten juos

apgręžinėti, laiką gaišti - žiū - tuoj vėl mūsų trys milijonai. Oplia į Geiroplią.

Algis

O kaip ten su sienos statyba? Ar vis dar tikimasi kad Lukasenka saugo siena?

taigis

Ar zurnalistai nemoka rasyti suprantamai,buvo pabegeliu,ar neileista,kaip suprasti toki ju rasyni,gal jau pamirsot lietuviu kalba teisingai,dvilypis rasymas,kaip nori taip suprask, laikas tokiems grizti i klases,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS