Vyras kaltinamas užmušęs du žmones: taksi vairuotoją nužudė dėl 300 eurų, kitą vyrą sumušė negyvai | Diena.lt

VYRAS KALTINAMAS UŽMUŠĘS DU ŽMONES: TAKSI VAIRUOTOJĄ NUŽUDĖ DĖL 300 EURŲ, KITĄ VYRĄ SUMUŠĖ NEGYVAI

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Raseinių rajono gyventojas kaltinamas taksi automobilio vairuotojo nužudymu ir jo apiplėšimu. Jam taip pat pateikti kaltinamai dėl dar vieno asmens nužudymo.

Šių metų vasario pabaigoje prie miško Raseinių rajone rastas taksi automobilis bei šalia jo negyvas vyras. Įtarta, kad vairuotojas galėjo būti nužudytas.

Netrukus teisėsauga sulaikė ir į areštinę uždarė ne kartą už vagystes bei plėšimus teistą A. P.

Bylos duomenimis, nusikaltimo vakarą neblaivus jaunas vyras taksisto paprašė jį nuvežti į Raseinius. Manoma, kad kaltinamasis žinojo, jog vairuotojas turi pinigų, todėl važiuojant nutarė juos pagrobti.

Įtariama, kad iš pradžių A. P. nužudė vairuotoją, tada pagrobė iš jo 300 eurų, o vėliau auką išstūmė iš automobilio ir nuvažiavo.

Degalinėje pasitikslinus, kokiu keliu reikia važiuoti į Raseinius, paaiškėjo, kad A. P. turi grįžti tuo pačiu keliu. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis, privažiavęs įvykio vietą, nutarė atsikratyti automobilio, todėl jį paliko šalia taksi vairuotojo bei pasišalino iš įvykio vietos. Kaltinamasis manė, kad vairuotojas yra dar gyvas.

Nužudė vairuotoją, tada pagrobė iš jo 300 eurų, o vėliau auką išstūmė iš automobilio ir nuvažiavo.

Teisėsaugos pareigūnams atliekant šį ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad A. P. galėjo būti įvykdęs dar vieną sunkų nusikaltimą.

Šių metų sausio pabaigoje gauta informacija apie sunkiai sužalotą Raseinių rajono gyventoją. Paaiškėjo, kad pas sunkiai sumuštą vyrą nuolat lankydavosi įvairūs asmenys, mėgstantys išgerti, tarp jų – ir A. P.

Sunkiai sumuštam vyrui ligoninėje mirus, byla dėl sunkaus kūno sužalojimo pakeista į nužudymo tyrimą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, kad tarp dviejų vyrų konfliktas galėjo kilti per išgertuves. Manoma, kad šeimininkas savo svečią A. P. pradėjo gąsdinti susidorojimu, todėl vyrai susimušė. Nustatyta, kad įpykęs A. P. vyrą sumušė taip, kad šis neteko sąmonės.

Kaltinamasis dėl nusikalstamų veikų savo kaltę visiškai pripažįsta.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS