Skaudus bumerangas: apie vėžį melavusiam ir aukas rinkusiam V. Jermolovui – baudžiamoji byla | Diena.lt

SKAUDUS BUMERANGAS: APIE VĖŽĮ MELAVUSIAM IR AUKAS RINKUSIAM V. JERMOLOVUI – BAUDŽIAMOJI BYLA

Akmenės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, kai sulaukė informacijos, kad beveik 3,5 tūkst. eurų paramos iš Akmenės rajono moterų klubo sulaukęs 24-erių Viktoras Jermolovas apsimetė sergantis smegenų vėžiu.

Telšių apskrities policijos teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas antradienį.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susiekus su V. Jermolovu ir paklausus, ar jis žino, kad dėl įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, šis faktą patvirtino, tačiau buvo nekalbus – komentuoti situaciją ir jos motyvus atsisakė. „Atsiprašau, kad negaliu nieko komentuoti. Tiesiog kas pradėta, tas pradėta. Su tais žmonėmis, su kuriais turiu susisiekti, atsiprašyti – su kiekvienu asmeniškai fiziškai susitinku, skambinu, atidavinėju skolas. O kas įvyko, tai jau tiesiog tebūnie tų žmonių ir mano paties pasekmių reikalas, kurias taisau“, – sakė jis.

V. Jermolovas pridūrė, kad jam dabar nėra potencialo kalbėtis su žurnalistais dėl tam tikrų įvykio aplinkybių. „Kad dar labiau jums abejonių nesukiltų, viskas yra procese – susitarimo klausimai ir visa kita“, – tikino pašnekovas.

Kas įvyko, tai jau tiesiog tebūnie tų žmonių ir mano paties pasekmių reikalas, kurias taisau.

Tyrimo duomenimis, jaunas vaikinas pernai rudenį socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pranešė, kad serga smegenų vėžiu bei paprašė materialinės pagalbos.

Spalio 3 dieną Naujojoje Akmenėje vykusios šventės metų moterų klubas suorganizavo akciją, per ją rinktos aukos sunkiai sergančiam vaikinui gydyti. Šventės dalyviai pinigus aukojo tiek mesdami juos į aukų dėžutę, tiek pervesdami į nurodytą sąskaitą.

Akmenės moterų klubas spalio viduryje vaikinui pervedė 2,2 tūkst. eurų, kuriuos surinko šventės metu, o po savaitės pervesti dar kiek daugiau nei 1,2 tūkst. eurų, kuriuos paaukojo vienos progimnazijos mokiniai ir mokytojai.

Įtarusios, kad vaikinas iš tiesų gali nesirgti smegenų vėžiu, moterys šių metų pradžioje kreipėsi į teisėsaugą.

Portalas 15min.lt praėjusią savaitę skelbė, kad sukčiavimu įtariamas vaikinas pripažino kaltę ir teigė grąžinsiantis pasisavintus pinigus. Jis pasakojo sukčiavęs dėl prastos psichologinės būklės ir finansinės situacijos.

Apie tai jis pats paskelbė ir feisbuke.

„Labai visų prašau nepulti mano artimųjų – brolių, seserų, mamos ir kitų! Draugų, kolegų, buvusių bendražygių, mano buvusių profesijos kolegų, religinių institucijų! Nei vienas iš jų neprisidėjo prie šio blogio! Buvau tik Aš! Nei vienas nebuvo šios klaidos bendrininkas! Pulti turite tik mane! Labai prašau palikite juos, jie ir taip kenčia kaip ir jūs!“ – socialiniame tinkle vasario 8 d. rašė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Psichol.

Veido išraiška rodo kad aferistas.

@@@@

Ne vienas yra toks kaip jis.O kaip gailestingoji Jonuko mama meldėsi , verkė TV ekrane ,kad padėtų gelbeti jos vaika, nors akivaizdu buvo, kad jam niekas nepadės.Kur dingo toji ,geda rodytis jau dabar,pasieke savo , pinigų susirinko gal ir išdūme is Lietuvos.Netikiu niekuo,nei seme sedinciais , nes kas ka ir apie ja raso ir pliurpe per TV.Siulai visiem taip elgtis,nes tas ir tam kuriam tikrai reikia pagalbos jis nesulaukas ir nebus išgirstas.Atkurus nepriklaysomybe Lietuvoje ,tapo Lietuva aferistu ,melagiu, apgavikų šalimi.Palaukite, dar išaiskes, Pandemijos baisi tiesa.

Kopecios

Su tokiu snukiu, geriau uzlipti ant 12-aukscio namo ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS