„Žolės“ nepilnametėms parūkyti davęs vyras išgirdo nuosprendį | Diena.lt

„ŽOLĖS“ NEPILNAMETĖMS PARŪKYTI DAVĘS VYRAS IŠGIRDO NUOSPRENDĮ

  • 1

Šiaulių apygardos teismas antradienį dvejų metų laisvės apribojimo bausme nuteisė 32-ejų klaipėdiškį, kuris buvo kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams.

Pasak teismo, anksčiau neteistas R. R.  savo kaltę visiškai pripažino.

Bylos duomenimis, 2018 metų vasarą Klaipėdoje jis iš nepažįstamo vaikino nusipirko nemažiau kaip 0,8 gramo narkotinių medžiagų – kanapių. Vyras jas laikė savo bute Klaipėdoje, vėliau pervežė į Telšių rajono kaime esančius namus.

Teismui vyras pasakojo, kad socialiniame tinkle susipažino su dviem nepilnametėmis merginomis – I. K. ir S. S. , o pernai kovą susitarė su jomis susitikti.

Kovo 3 dieną susitikę jie nuvyko į Klaipėdos rajone esantį mišką, ten gėrė šampaną. Nuteistasis sakė užsiminęs nepilnametėms, kad turi „žolės“ ir penkiolikametė I. K. iškart pasisiūlė jos parūkyti.

Pasak teismo, dvejais metais vyresnė S. S. narkotinių medžiagų nevartojo.

Teismui R. R. sakė žinojęs, kad merginos yra nepilnametės, tačiau nemanęs, kad dėl narkotikų davimo joms gali kilti baudžiamoji atsakomybė.

Po poros dienų vyras ir dvi nepilnametės vėl susitiko ir šįkart nusprendė važiuoti į R. R. priklausančius namus, o pakeliui ir vėl sustojo parūkyti kanapių.

Telšių rajone esančiuose namuose trise jie vartojo alkoholį, o R. R. ir I. K. dar kartą vartojo narkotikus. Vyras teismui pasakojo nuo alkoholio kiekio užmigęs ir atsibudęs tik ryte.

Teismui R. R. sakė žinojęs, kad merginos yra nepilnametės, tačiau nemanęs, kad dėl narkotikų davimo joms gali kilti baudžiamoji atsakomybė.

Pabudęs, namuose jis nerado nei merginų, nei automobilio „BMW“ ir dėl vagystės kreipėsi į policiją.

Automobilis sudraskytomis padangomis netrukus buvo surastas, taip pat buvo sulaikytos ir abi nepilnametės. Tiriant šią vagystę pareigūnai išsiaiškino ir istoriją apie narkotikus bei iškėlė baudžiamąją bylą R. R.

Skirdamas bausmę teismas įvertino, kad vyras prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi, taip pat tai, kad R. R. dirba, o pagal gyvenamąją vietą, buvusią ir dabartinę darbovietę yra charakterizuojamas tik teigiamai.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Baudžiamojoje byloje dėl automobilio „BMW“ vagystės yra teisiamos abi nepilnametės ir dar du joms padėję vyrai. Telšių apylinkės teismas keturis kaltinamuosius vasario 10 dieną išteisino, tačiau šis sprendimas yra apskųstas.

Ši byla šiuo metu yra nagrinėjama apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Sodinti visa gaidyna.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS