Klaipėdos Baroti galerijoje – paroda, gimusi iš ginčų apie tapybą | Diena.lt

KLAIPĖDOS BAROTI GALERIJOJE – PARODA, GIMUSI IŠ GINČŲ APIE TAPYBĄ

Uostamiesčio Baroti galerijoje penktadienį atidaroma keturių vilniečių tapybos darbų paroda „Juslinėpseudoplastinėgaltapyba“.

Ją suformavo buvęs klaipėdietis, dabar vilnietis, pastaraisiais metais sostinėje aukštuosius dailės mokslus kremtantis tapytojas Danielius Rusys (g. 1964). Jis prie ekspozicijos pakvietė prisijungti savo bendramokslius bei kolegas Adomą Makarevičių, Nojų Petrauską ir Ievą Skauronę.

„Šioji paroda – tai išdava mūsų ginčų ir pokalbių, kurie dar nėra pasibaigę, todėl kiekvieno autoriaus tapyba tokia skirtinga. Norėtųsi, kad skirtingų autorių skirtingi darbai diskutuotų, ginčytųsi. Juk nėra teisingos ar neteisingos tapybos“, – sakė D.Rusys, į gimtąją Klaipėdą atvežęs naujausius ir savo paveikslus.

Parodose jis dalyvauja jau 20 metų, surengė daugiau nei dešimtį autorinių ekspozicijų Lietuvoje, nuo 1997-ųjų yra Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narys.

N.Petrauskas (g. 1990) – panevėžietis, šiuo metu mokosi scenografijos Vilniaus dailės akademijos (VDA) Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedroje. A.Makarevičius (g. 1988) – grynas vilnietis, dabar VDA studijuoja vitražą, jau spėjo sostinėje pristatyti dvi autorines parodas.

Vienintelė moteris šioje kompanijoje I.Skauronė (g. 1978) 2003-iaisiais baigė monumentaliosios dailės – freskos ir mozaikos studijas VDA, gyvena ir kuria Vilniuje, surengė devynias personalines tapybos ir pastelių parodas, nuolat dalyvauja jungtiniuose meno projektuose bei simpoziumuose šalyje ir užsienyje (nuotraukoje prie teksto pradžios – I.Skauronės paveikslas „Apie tave ir mane“).

Ketveriukės vernisažas Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) – vasario 17 d. 17 val. Parodą bus galima apžiūrėti iki kovo 7 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS