Kovo 8-ąją pajūrio rašytojos surengs retro vakarą | Diena.lt

KOVO 8-ĄJĄ PAJŪRIO RAŠYTOJOS SURENGS RETRO VAKARĄ

Tarptautinę moterų solidarumo dieną pirmą kartą šešios pajūrio rašytojos literatūros gerbėjus kviečia į kuriančių moterų retro vakarą.

Jį rengia Daiva Molytė-Lukauskienė, Elena Karnauskaitė, Nijolė Kepenienė, Jūratė Sučylaitė, Rita Latvėnaitė-Kairienė ir Sondra Simanaitienė. (Rašytojas nufotografavo Artūras Bončkus.)

Kaip pasakojo poetė D.Molytė-Lukauskienė, idėja susiburti ir surengti teminį pasirodymą kilo neatsitiktinai. Tokie moterų kūrybos vakarai buvo populiarūs tarpukariu, kai savo eiles skaitydavo Salomėja Nėris, Nelė Mazalaitė ir kitos žymios to laikotarpio rašytojos. Jų pasirodymai sulaukdavo didžiulio dėmesio. Kodėl neprisiminti senų, gerų tradicijų?!.

Kovo 8-oji dvelkia pavasariu... Moters diena... Tai pirmasis renginys, kai Klaipėdos krašto rašytojos moterys publikai skaitys ne tik savo dabarties kūrinius, bet ir praėjusio laiko kitų autorių tekstus. . Jiems antrins jaunosios bardės Julijos Rušinskytės gyvas muzikavimas.

„Jeigu renginys taps tradicinis, kitąsyk pakviesime dalyvauti ir kitas talentingas pajūrio kūrėjas, dailininkes, muzikantes“, – apie ateitį svajojo D.Molytė-Lukauskienė.

Ji priminė, kad šio vakaro kodas – retro – visomis prasmėmis: tiek kūrybine, tiek aprangos.

„Kviestume ir vakaro svečius, siekiant pajusti anų laikų, tarpukario Lietuvos dvasią, paieškoti kitokių, nekasdieniškų drabužių ir ateiti jais pasipuošus“, – ragino renginio sumanytojos.

Jų vakaras vyks kovo 8 d. 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) renginių salėje. Įėjimas – laisvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

prazdnikas

Kovo 8 - žydų "komunistės" pabaisos (šlykšti) KLAROS CETKIN nekaltybės praradimo diena. Kominterne Klara Cetkin pasiūlė kovo 8 paskelbti raudonųjų moterų diena.Todėl ši diena yra ne šventė,o sovietmečio rusiškos okupacijos " prazdnikas".Gėda socdemams,buvusiems kolaborantams..

Puiku

Geras ir gražus sumanymas. Tokių renginių labai reikia.

nuomonė

Kaip tik tokioms "gražuolėms" ir švęsti kovo 8.Tikros tulpės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS