Archeologai aptiko seniausią teatro pastatą Londone | Diena.lt

ARCHEOLOGAI APTIKO SENIAUSIĄ TEATRO PASTATĄ LONDONE

Britų archeologai aptiko seniausią teatro pastatą Londone – „Raudonąjį liūtą“, pastatytą 1567 metais, praneša britų leidinys „The Independent“.

Jo duomenimis, jog tikėtinai šio teatro pastato griuvėsiai per kasinėjimus buvo rasti dar praėjusiais metais, tačiau tik neseniai mokslininkai įsitikino, kad tai – išties „Raudonasis liūtas“.

Kasinėjimų metus buvo nustatyta teatro scena, identiška dydžiui, kuri buvo minima su šiuo teatru susijusiuose teisiniuose dokumentuose. Taip pat buvo rasta tų laikų teatrui būdinga daugiapakopė salė bei žalio stiklo spalvos nedideli kubai, į kurios teatro lankytojai mesdavo monetas.

„Raudonasis liūtas“ pagal paskirtį buvo naudojamas vos dešimtmetį, nes jo savininkas Johnas Brainas (Džonas Breinas) netrukus pastatė didesnį teatro pastatą, jo ankstesnis virto šunų kovų arena. Tai liudija šioje teritorijoje rasti šunų palaikai. Būtent šunų kūnų liekanos tapo papildomu „Raudonojo liūto“ identifikavimo įrodymu.

Viduramžių laikais teatro spektakliai buvo rengiami užeigose, universitetuose, bet ne specialiai tam skirtose patalpose. „Raudonasis liūtas“ buvo pirmasis pastatas Londone, pastatytas specialiai teatro spektakliams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS