Atrinkta 12 kandidatų į nacionalinę kultūros ir meno premiją | Diena.lt

ATRINKTA 12 KANDIDATŲ Į NACIONALINĘ KULTŪROS IR MENO PREMIJĄ

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija antradienį paskelbė 12 kandidatų gauti šį prestižinį apdovanojimą.

Į premiją pretenduoja aktoriai Donatas Banionis, Juozas Budraitis, rašytojas Vladas Braziūnas, džiazo muzikas ir kompozitorius Vladimiras Čekasinas, muzikologas Viktoras Gerulaitis, kino operatorius Jonas Gricius, kompozitoriai Giedrius Antanas Kuprevičius ir Faustas Latėnas, rašytojas Vytautas Martinkus, chorvedys ir kompozitorius Vytautas Miškinis, vizualaus meno kūrėjas Artūras Raila, fotomenininkas Algirdas Šeškus.

Iš šių kandidatų komisija kitą pirmadienį išrinks šešis laureatus.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijų komisijai vadovauja istorikas Alfredas Bumblauskas. Joje taip pat dirba sudaro literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas, rašytojas Donaldas Kajokas, dirigentas Juozas Domarkas, skulptorius Robertas Antinis, menotyrininkė Lolita Jablonskienė, architektas Saulius Juškys, kompozitorius Algirdas Martinaitis, teatrologė Irena Veisaitė ir kino režisierius Audrius Stonys.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų septynerių metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius, viena premija taip pat gali būti skiriama už viso gyvenimo indėlį į kultūrą ir meną. Nacionalinės premijos laureatai išrenkami ir paskelbiami gruodžio mėnesį, o premijas įteiks prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios proga.

Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos, kurių kiekvienos dydis – 104 tūkst. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS