B. Dylanas ruošiasi atsiimti Nobelio premiją | Diena.lt

B. DYLANAS RUOŠIASI ATSIIMTI NOBELIO PREMIJĄ

  • 0

JAV muzikos ikona Bobas Dylanas (Bobas Dilanas) ateinantį savaitgalį atsiims pernai jam paskirtą Nobelio literatūros premiją per susitikimą Stokholme su Švedijos akademija, trečiadienį paskelbė šį įstaiga.

„Gera žinia, kad Švedijos akademija ir B. Dylanas nusprendė susitikti šį savaitgalį. Akademija tuomet įteiks Dylanui Nobelio diplomą ir Nobelio medalį bei pasveikins jį pelnius Nobelio literatūros premiją“, – savo tinklaraštyje parašė akademijos nuolatinė sekretorė Sara Danius.

„Aplinka bus kukli ir intymi, nedalyvaus jokia žiniasklaida; (susitikime) dalyvaus tik Bobas Dylanas ir Akademijos nariai – viskas pagal B. Dylano norus“, – pridūrė ji.

B. Dylanas Stokholme surengs du koncertus – šeštadienį ir sekmadienį.

S. Danius nenurodė, ar susitikimas įvyks prieš, ar po jo koncertų.

Vis dėlto B. Dylanas, kuris yra pirmas Nobelio literatūros premija apdovanotas dainų kūrėjas, neskaitys tradicinės paskaitos per tą susitikimą, informavo ji.

Ši paskaita yra vienintelis reikalavimas laureatams, kad jie galėtų atsiimti savo 8 mln. kronų (839 tūkst. eurų) premiją.

„Prašau atkreipti dėmesį, kad Nobelio paskaita įvyks. Akademija turi priežasčių manyti, kad vėliau bus persiųsta įrašyta jos versija“, – nurodė S. Danius.

Roko žvaigždė nedalyvavo premijos įteikimo ceremonijoje praėjusį gruodį dėl „anksčiau duotų įsipareigojimų“. Paprastai Nobelio premijų laureatai savo paskaitas perskaito Stokholme likus kelioms dienoms iki ceremonijos.

GALERIJA

  • B. Dylanas ruošiasi atsiimti Nobelio premiją
  • B. Dylanas ruošiasi atsiimti Nobelio premiją
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS