B. Obama prestižiniais Kennedy centro apdovanojimais pagerbė B. Joelą ir C. Santaną | Diena.lt

B. OBAMA PRESTIŽINIAIS KENNEDY CENTRO APDOVANOJIMAIS PAGERBĖ B. JOELĄ IR C. SANTANĄ

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sekmadienį įteikė Kennedy (Kenedžio) centro 2013 metų apdovanojimus legendiniams muzikantams, tarp jų - Billy Joelui (Biliui Džoelui) ir Carlosui Santanai (Karlosui Santanai).

Kasmet Vašingtone organizuojamame renginyje dalyvavo penki nepaprasti artistai, padarę didelę įtaką Amerikos kultūrai, ir prestižinius apdovanojimus jiems įteikė JAV lyderis.

B.Obama per renginį sakė: „Ši įvairi nepaprastų žmonių grupė, kurią šiandien pagerbiame, ne tik įrodė, kad yra geriausi iš geriausiųjų. Nepaisydami visos savo sėkmės, visos savo šlovės, jie liko ištikimi sau ir įkvėpė visus kitus iš mūsų daryti tą patį“.

Hito „Piano Man“ atlikėją B.Joelą sujaudino tokia garbė ir AP jis sakė, kad šeši „Grammy“ nė kiek neprilygsta apdovanojimui iš JAV prezidento rankų.

„Tai visai kas kita. Tai – mūsų valstybės sostinė. Tai išplaukia labiau iš mano šalies nei vien žmonių, kurie ateina į mane pasižiūrėti. Tai truputį pribloškia ... Būti išrinktam šiam ypatingam apdovanojimui už tai, kad darau, ką labiausiai mėgstu, stebina mane labiau už viską“, - sakė jis.

B.Joelas buvo ne vienintelis daugelio „Grammy“ laureatas tame renginyje: C.Santana taip pat gavo apdovanojimą ir tapo vienu iš vos keleto ispanakalbių, kada nors gavusių Kennedy centro apdovanojimą.

Džiazo grandas Herbie Hancockas (Herbis Hankokas) ir operos dainininkė Martina Arroyo (Martina Arojo) taip pat buvo apdovanotų muzikantų grupėje.

„Oskaro“ laureatė Shirley MacLaine (Širli Maklein) yra vienintelis šiais metais pagerbtas aktorius. Jai skirtas apdovanojimas žymi pirmą atvejį, kai brolis ir sesuo gavo Kennedy centro apdovanojimus – ši garbė jos jaunesniajam broliui, aktoriui Warrenui Beatty (Vorenui Bičiui), buvo suteikta 2004 metais.

Šeštadienio vakarą visi penki laureatai buvo pakviesti iškilmingos vakarienės pas JAV valstybės sekretorių Johną Kerry (Džoną Kerį).

Sekmadienio ceremonijos įrašą JAV televizijos parodys gruodžio 29 dieną.

GALERIJA

  • Carlosas Santana <span style=color:red;>(kairėje)</span>
  • Herbie Hancockas
  • Shirley MacLaine
  • Billy Joelis
  • B. Obama prestižiniais Kennedy centro apdovanojimais pagerbė B. Joelą ir C. Santaną
  • Martina Arroyo
  • Tonny Bennett
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS