B. Savukyno sūnus piktinasi tėvo vardo premijos skyrimu „Nemuno“ redaktorei E. Drungytei | Diena.lt

B. SAVUKYNO SŪNUS PIKTINASI TĖVO VARDO PREMIJOS SKYRIMU „NEMUNO“ REDAKTOREI E. DRUNGYTEI

  • 5

Kultūrologo Bronio Savukyno sūnus piktinasi tėvo vardo premijos skyrimu žurnalo „Nemunas“ vyriausiajai redaktorei Erikai Drungytei, ketvirtadienį pranešė LRT.

Dėl premijos skyrimo Aistis I. Savukynas kreipėsi kultūros ministrą Simoną Kairį, žiniasklaidą, taip pat premijos teikimo komisijos narius, teigdamas, kad E. Drungytės įvardijimą premijos laureate jis laiko „neįtikėtinai įžūliu ir skandalingu“ dėl jos paramos eksteisėjai Neringai Venckienei ir, kaip teigia, jos viešų necenzūrinių pasisakymų. A. I. Savukyno teigimu, laureatės reputacija nedera su B. Savukyno propaguotomis elgesio ir etikos normomis.

Premijos teikimo komisijos pirmininkė Dalia Satkauskytė LRT sakė, kad premija „Nemuno“ redaktorei skiriama už žurnalo atnaujinimą ir atgaivinimą, tačiau ji taip pat sakė matanti būtinybę keisti premijos teikimo nuostatus.

Kultūros ministras Simonas Kairys sakė pasikliaujantis komisijos sprendimu, tačiau ji turėtų paaiškinti savo sprendimą ir argumentus.

E. Drungytė teigė, kad ne B. Savukyno sūnus įsteigė premiją ir paragino pateikti faktus dėl mestų kaltinimų, nes neatsimenanti, kad būtų viešumoje plūdusis.

„O jei premijas pradėsime teikti pagal bet kokius žmonių įsitikinimus ar pažiūras, tada įsirašome į Baltarusijos režimą“, – LRT sakė „Nemuno“ žurnalo redaktorė.

B. Savukyno premija įvertinami publicistinių kūrinių autoriai, kultūros leidinių kryptį formuojantys redaktoriai už lietuvių kalbos grynumo, taisyklingumo puoselėjimą, humanistinių vertybių, analitinės minties ir intelektualinės kultūros skleidimą periodiniuose kultūros leidiniuose. Ji įsteigta 2010 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sūnus teisus

Tegu nenuleidžia rankų, jeigu ponia yra "prisidirbus"... kaip gali nekreiti dėmesio į tiesioginio įpėdinio pastabas? Kur mūsų kultūra...? Aplamai etikos suvokimas

Gal

tie pedofilų "rėmėjai" galėtų paaiškinti nuo ko "mirė" po a.a D.Kedžio mirties visi kiti su šia byla susiję žmonės, kur dabar tos mergaitės, dėl kurių likimo aukojosi D.Kedys ir N.Venckienė?

Anonimas

ar jau nėra kam dalinti premijų, kad apdovanojami violetiniai ? Ar premija skiriama už kyšį ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS