Baltarusijos opozicija prašo uždrausti valstybinei televizijai transliuoti „Euroviziją“ | Diena.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIJA PRAŠO UŽDRAUSTI VALSTYBINEI TELEVIZIJAI TRANSLIUOTI „EUROVIZIJĄ“

Baltarusijos opozicijos Kultūros solidarumo fondas ketvirtadienį pranešė sieksiantis, kad valstybinis transliuotojas „Belteleradiokompanija“ būtų pašalintas iš Europos transliuotojų sąjungos (EBU) ir kad ir jo būtų atimta teisė transliuoti „Eurovizijos“ dainų konkursą.

„Baltarusijos kultūros solidarumo fondas pradėjo kampaniją, kad „Belteleradiokompanija“ būtų pašalinta iš Europos transliuotojų sąjungos ir netektų teisės transliuoti „Eurovizijos“ bei joje dalyvauti“, – sakoma šios grupės „Facebook“ puslapyje paskelbtame pranešime.

Atitinkamas laiškas buvo išsiųstas į EBU būstinę Ženevoje.

Baltarusijos kultūros solidarumo fondas buvo įkurtas pernai spalį, įkvėptas Sporto solidarumo fondo, įkurto olimpinės plaukikės Aliaksandros Herasimenios. Savo pagrindiniu tikslu fondas skelbia pagalbą Baltarusijos kultūros veikėjams, nukentėjusiems nuo autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

cha ..isgazdino prostitute .--by.....

aplamai tai ta pidervizija ziuri isimtinai tik LGBT agrastai ir liberastai su psichanutos opozicija...

.tegul opozicija ir nežiūri...

Susodinti tą opoziciją už grotų......tegul pro grotas žiūri.....mažiau norės...

ALGIS

Ją uždrausti visai , kam ji reikalinga , tai šlamštų šlamštas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS